- Det begynner å haste for van Gaal

Men ekspertene tror det løsner for United.

PRESSET: Louis van Gaal hadde nok ikke sett for seg å dra hjem fra Milton Keynes med 0-4 i sekken. Foto: Eddie Keogh/Reuters/NTB Scanpix
PRESSET: Louis van Gaal hadde nok ikke sett for seg å dra hjem fra Milton Keynes med 0-4 i sekken. Foto: Eddie Keogh/Reuters/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Manchester United ble sendt ut av ligacupen med 0-4 for MK Dons i går kveld. Dermed står Louis van Gaal foreløpig uten seier på tre offisielle kamper som United-manager, etter å ha imponert stort på USA-turneen tidligere i sommer. 

- I går var det fullstendig krise. Resultatet var smått utrolig, det var nesten så jeg ikke trodde det jeg så, sier TV 2s Erik Thorstvedt til Dagbladet. 

Det blir ikke bedre av at selv David Moyes åpnet sin periode som sjef for de røde bedre enn nederlenderen.

Nå er det ikke sånn at det snakkes høyt om å gi van Gaal fyken - til det har nederlenderen et for stort navn og imponerende CV. Samtidig er ikke ligacupten samtidig som ligacupen ikke er det viktigste, og det bare har blitt spilt to Premier League-kamper.

Likevel er det allerede en liten luke opp til topplagene.

Minner om Fergie - United har i utgangspunktet et lett program framover, men kampene må vinnes, ellers blir det en forbannelse. Dessuten er det allerede fem poeng opp til Chelsea og byrival City - de poengene må tas igjen på et tidspunkt, sier TV 2s Premier League-kommentator Øyvind Alsaker til Dagbladet, og slår fast:

- Det begynner å haste.

Van Gaal selv forstår supporternes frustrasjon, men maner til tålmodighet. 

- Det er veldig vanskelig når du starter Premier League med å tape hjemme, så spiller uavgjort, og etter det taper du i cupen. Det er veldig skuffende, sa van Gaal ifølge Manchester Evening News

- Da er det også vanskelig for fansen å fortsette å tro på Louis van Gaals filosofi. Men det må de gjøre. Fordi jeg er her, og fordi jeg er her for å bygge et nytt lag. Det er ikke gjort på en måned, det tar tid, fortsatte han. 

TROR DET SNUR: Øyvind Alsaker. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
TROR DET SNUR: Øyvind Alsaker. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer

Den tankegangen får støtte av Erik Thorstvedt og Øyvind Alsaker. Førstnevnte minner om at også Sir Alex Ferguson sleit de første tre sesongene, og faktisk var nære ved å få sparken. Skotten overtok et heller middelmådig United-lag, noe som også kan sies å være tilfelle med van Gaal, all den tid de røde djevlene «bare» havnet på sjuendeplass i Premier League i fjor. 

Bunnkamp mot Burnley Alsaker mener det er to punkter som taler for at nederlenderen får den tida han trenger. 

- For det første kommer han etter Moyes, ikke etter Ferguson. Det gjør det lettere for van Gaal, siden Moyes var en skandale i United. For det andre har han en merittliste og et navn som gjør det vanskelig å avskrive ham, sier Alsaker. 

Manchester Uniteds neste kamp er borte mot Burnley lørdag. Den nyopprykkede klubben har, i likhet med Crystal Palace og QPR, til gode å ta poeng på de to første kampene. Lancashire-laget vil nok gjerne benytte muligheten til å ta en såpass stor skalp som United fortsatt er, men TV2-gutta tror det løsner for van Gaal nå. 

- Det kommer til å bli bedre med Marcos Rojo og Angel di Maria, men det spørs om det er nok. Det vil bare tida viser, sier Øyvind Alsaker.

MINNER OM HISTORIEN: Erik Thorstvedt. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
MINNER OM HISTORIEN: Erik Thorstvedt. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix Vis mer