- Det begynner å nærme seg en toer

Northug kaster terning på egen form.

LITE FORNØYD: Etter dagens jaktstart ble Petter Northug spurt om hvilket terningskast han vil gi på sin egen form akkurat nå: Nei, det begynner vel å gå fra eneren til toeren i hvert fall. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
LITE FORNØYD: Etter dagens jaktstart ble Petter Northug spurt om hvilket terningskast han vil gi på sin egen form akkurat nå: Nei, det begynner vel å gå fra eneren til toeren i hvert fall. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

TOBLACH/OSLO (Dagbladet): Etter dagens jaktstart ble Petter Northug spurt om hvilket terningskast han vil gi på sin egen form akkurat nå:

- Nei, det begynner vel å gå fra eneren til toeren i hvert fall, svarte trønderen lurt.

Han startet som nummer fire på den 36 kilometer lange jaktstarten, men i stedet for å ta opp jakten på Marcus Hellner foran seg, ventet han på en større gruppe som kom halsende bakfra.

- Jeg så gruppa bak meg, og at blant annet Bauer var på vei opp. Jeg tror jeg gjorde rett i å vente på den gruppa, sier Northug.

Tidlig passert Og sant nok, de tok i en del av løpet klart innpå Cologna og Hellner foran, mens de tok igjen Devon Kershaw, som startet som nummer to, men tidlig ble passert av Hellner.

- Det gikk fort det, men om vi hadde vært litt bedre organisert, tror jeg vi kunne tatt igjen Hellner. Men det ble litt stopp etter at vi hadde tatt igjen Devon (Kershaw). Jeg tror folk var litt fornøyde da.

Petter Northug, som fyller 25 år i dag, gjorde en god del av drajobben i det som ble et slags «hovedfelt» på jakt etter utbryterne Cologna og Hellner.

- Ja, det er bare på bursdager jeg drar. Det var en gave til resten av feltet.

Ønsket seg pallplass Northug ønsket seg en plass på pallen i sammendraget i bursdagsgave til seg selv, og klarte det da han spurtslo de andre i gruppa på oppløpet.

Nå tror han det er mulig å holde posisjonen, men vet at det blir tøft. Tour de Ski avsluttes opp den beryktede alpinbakken, og der er det ofte lettere løpere enn den store trønderen som har fordelen.

- Jo, det er bør være mulighet for det. Men det er gode klatrere bak meg, sånn som Lukas Bauer. Han er for nærme meg nå før den siste bakken. Han går fra meg med tre-fire timer oppi der, så jeg må ha et par minutter om jeg skal ha en sjanse til å holde ham unna meg. Og vi vet jo hvor fort han kan gå i Val di Fiemme, så han er en av favorittene sammen med Dario (Cologna). Dario er i vanvittig form.

Umulig Derfor tror ikke Northug det er noen grunn til å tenke på å komme først til topps på søndag.

- Jeg tror det er umulig å vinne, sier han.

- Gleder eller gruer du deg til bakken i Val di Fiemme?

- Man gleder seg aldri der. Det er like vondt hvert år det.

Petter Northug har også variert i takt med variable resultater, men på bursdagen var han stort sett bare smørblid.

- Ja, det er bare det at man begynner å bli gammel, vet du. Det er det som er negativt.