Det beryktede laget rystes av dødsfall. Tre ryttere døde brått

Cofidis' mørke historie. - De ser på alle andre tapere.

DØDE DOPERE: Philippe Gaumont (t.v.), Frank Vandenbroucke og Robert Sassone syklet alle for Cofidis og lagkameratene ble alle avslørt som dopere. Ingen av de rakk å fylle 41 år.
Foto: Afp / Reuters / Eric Houdas
DØDE DOPERE: Philippe Gaumont (t.v.), Frank Vandenbroucke og Robert Sassone syklet alle for Cofidis og lagkameratene ble alle avslørt som dopere. Ingen av de rakk å fylle 41 år. Foto: Afp / Reuters / Eric Houdas Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den tidligere franske proffsyklisten Robert Sassone døde i går, 37 år gammel. Dødsårsaken er ikke kjent, men Sassone føyer seg inn i en rekken av tragiske skjebner fra det dopingberyktede laget Cofidis.

- Enda en eks-lagkamerat har forlatt oss, skriver tidligere Cofidis-rytter Nico Mattan (45) på Twitter.

Sassone er nemlig den tredje Cofidis-rytteren som i løpet av kort tid har mister livet i relativt ung alder. I 2009 døde Frank Vandenbroucke (34) av blodpropp. I 2013 døde Philippe Gaumont (40) av slag.

Felles for alle tre: De er tatt og utestengt for dopingbruk.

- Det er et mørk kapittel i idrettshistorien, sier Mads Kaggestad, tidligere proffrytter og TV 2s sykkelekspert, til Dagbladet.

Dette er historien om tre menn, ett sykkellag og tre dødsfall. Forsvant Robert Sassone fra Frankrike ble proff i 2000 og syklet fire år for Cofidis. Han vant VM på bane (parløp) i 2001.

I 2004 ble han utestengt for dopingbruk. Han har seinere innrømmet bruk av blant annet EPO. Han kom aldri tilbake som noen sykkelprofil - og i går døde han 37 år gammel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer