Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien

- Det beste andre lag kan håpe på, er at Bendtner blir en flopp

- Pøser han inn mål, kan spenningen i Tippeligaen bli drept, sier Kjetil Rekdal. 

EKSPERT: Kjetil Rekdal er Eurosports ekspert for det som nå heter Eliteserien. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
EKSPERT: Kjetil Rekdal er Eurosports ekspert for det som nå heter Eliteserien. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer

Nicklas Bendtner (29) hadde onsdag formiddag sin første trening med Rosenborg. Til stede i solfylte Marbella var rundt 25 mediefolk fra Norge og Danmark.

Tidligere Vålerenga-trener Kjetil Rekdal - nå ekspert for Eurosport - mener Bendtner er «på kanten til en urealistisk signering».

- Rosenborg er soleklar favoritt til å vinne Eliteserien. Hvis det fungerer med Bendtner, blir de nærmest uslåelige. Det beste andre lag kan håpe på, er at han blir en flopp, sier Rekdal til Dagbladet.

- Kjempespennende

Bendtner er på et tidspunkt av karrieren der han ønsker å bygge seg opp igjen, spille fast og score mål. Som den tidligere Arsenal-spissen uttalte på et pressekonferanse onsdag: «Jeg ser meg ikke tilbake. Nå handler det om å fungere i kollektivet Rosenborg.»

PÅ VEI TIL TRENING: Nicklas Bendtner hadde sin første trening med Rosenborg i Marbella i Spania i dag.  Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
PÅ VEI TIL TRENING: Nicklas Bendtner hadde sin første trening med Rosenborg i Marbella i Spania i dag.  Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

- Dette er kjempespennende for Eliteserien. Men naturligvis er ingenting hundre prosent sikkert, sier Rekdal og peker på det faktum at Bendtner har scoret få mål over lengre tid.

- Det som er usikkert, er at han ikke har spilt så mye fotball. Nå trenger han stabilitet rundt seg. Han trenger å trene jevnt og trutt. Og han trenger å spille kamper.

Storhetstid

Bendtner hadde storhetstida i Arsenal. De tre siste åra har han vært i henholdsvis Nottingham Forrest og Wolfsburg.

- På sitt høyeste nivå er han altfor god for Eliteserien. Hvis han når opp til det, blir det vanskelig å holde ham i Rosenborg ut kontraktstida, tror Rekdal.

- Hva er den største spilleren du selv klarte å signere som trener?

- Steffen Iversen (fra Wolverhampton til Vålerenga i 2004) er vel det nærmeste. Tore André Flo og Moa var to andre spillere.

Større tilskuertall

Selv om også andre klubber vil høste av Bendtner-signeringen - i form av økt tilskuertall - tror ikke Rekdal at Rosenborgs nærmeste rivaler tenker sånn.

- De har et ønske om at Rosenborg skal få skikkelig konkurranse. Men hvis det fungerer med Bendtner, tror jeg de nærmest er uslåelige.

- Hvordan skal andre lag stoppe en Bendtner i form?

I FULL GANG: Nicklas Bendtner vil ut i Europa med Rosenborg. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
I FULL GANG: Nicklas Bendtner vil ut i Europa med Rosenborg. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

- De må hindre innlegg. Men problemet er at stopper du Pål André Helland, så kommer Fredrik Midtsjø. Og stopper du Midtsjø, så kommer Mike Jensen. Det er ikke lett. Men du må hindre at de får trøkk i boksen.

Tabellen

- Hvordan ser du for deg tabellen til slutt?

- Pøser Bendtner inn mål, kan spenningen i Tippeligaen bli drept. Men Rosenborg er soleklar favoritt. Bak kan fire-fem lag kjempe om topplasseringer. Molde jobber med sitt, og er i ferd med å sette sammen et nytt lag. Strømsgodset har sine styrker. Brann var der oppe i fjor. Odd har vært med i mange år. Og så har jeg et håp om at Vålerenga skal sette sammen et lag som er i konstant utvikling.

- Og i bånn?

- Jeg synes Sandefjord virker svakest.

Lite kjennskap

Bendtner har selv gitt uttrykk for at han ikke har så stor kjennskap til norsk fotball ennå.

Ekstra Bladets sportsredaktør - Allan Olsen - levner ingen tvil i en kommentar i dag:

- Lykkes du ikke i den norske ligaen, må fotballskoene på hylla.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media