To poeng skiller seks lag i nedrykkstriden

Det beste dramaet i Europa

Eliteserien sliter kvalitetsmessig, men hva drama angår er den uslåelig. Både for Norges største klubb og seks nedrykkskandidater.

I FARESONEN IGJEN: Frode Kippe, nummer tre fra venstre, er Mr. Lillestrøm, den store klippen i klubben. Han gir seg etter denne sesongen. Lillestrøm har ikke vært ute av den øverste divisjonen siden debuten i 1976. Det er en merkelig tanke å tenke at det siste Frode Kippe gjør i LSK-drakta, er å rykke ned. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
I FARESONEN IGJEN: Frode Kippe, nummer tre fra venstre, er Mr. Lillestrøm, den store klippen i klubben. Han gir seg etter denne sesongen. Lillestrøm har ikke vært ute av den øverste divisjonen siden debuten i 1976. Det er en merkelig tanke å tenke at det siste Frode Kippe gjør i LSK-drakta, er å rykke ned. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

DET VAR SÅNN i fjor, det blir sånn i år, og ingen kan klage på underholdningen. Når Norges største fotballag er i alvorlig trøbbel, og seks av 16 lag kan rykke ned på sesongens siste dag, er Eliteserien sjelden vare.

ROSENBORG KAN GÅ glipp av 8,6 budsjetterte bonusmillioner (forskjellen på sølv og fjerdeplass) og Europa 2020 når Eliteserien 2019 spilles ferdig den første søndagen i advent. Det er dramatisk på Lerkendal. Publikumsnedgang, varslede budsjettkutt og en sesong som kan ende utenfor topp tre - alt er dramatisk i Trondheim. Men det slår ikke dramaet Norge rundt, der alt handler om langt alvorligere ting.

Nedrykk for seks klubber.

Degradering til skyggenes dal.

ETTER 29 SERIERUNDER ser Eliteseriens største drama slik ut:

  • 11 Sarpsborg 29 (-10)
  • 12 Strømsgodset 29 (-14)
  • 13 Lillestrøm 29 (-15)
  • 14 Tromsø 29 (-19)
  • 15 Mjøndalen 27 (-15)
  • 16 Ranheim 27 (-18)

KAMPENE SOM SKAL avgjøre nedrykksstriden 2019 er som følger:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer