Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det beste for Petter er å ta det med ro fram mot stafetten

Northug vraket fra 15-kilometeren.

UTE: Petter Northug får ikke gå fredagens 15-kilometer i OL. Landslagsledelsen vil spare ham fram mot stafetten. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet
UTE: Petter Northug får ikke gå fredagens 15-kilometer i OL. Landslagsledelsen vil spare ham fram mot stafetten. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO/ SOTSJI (Dagbladet): Petter Northug får ikke gå fredagens 15 kilometer i klassisk stil i OL.

Det norske laget blir Martin Johnsrud Sundby, Eldar Rønning, Chris Jespersen og Didrik Tønseth.

- Som dere vet har vi hatt et veldig sterkt lag på 15-kilometer. Grunnen til at Petter ikke er her er at sånn som ting har vært så langt er det beste for Petter å ta det med ro fram mot stafetten, sier landslagstrener Trond Nystad på et pressemøte i Sotsji i morges.

Allerede i natt begynte ryktene å gå om at Northug kunne bli vraket.

17.-plass på tremila og semifinale-exit på sprinten har gjort den norske landslagsledelsen usikre på om Petter Northug er god nok til å forsvare en plass på laget i disse olympiske lekene.

Utsatte avgjørelsen Opprinnelig skulle landslagssjef Trond Nystad ta ut laget til fredagens 15 kilometer klassisk i går kveld, men etter et sent møte med Northug ble man enige om å utsette avgjørelsen til i dag, skriver Expressen.

- Etter en natts søvn tenker man gjerne litt klarere. Vi var enige om at resultatene har vært for dårlige. Petter sier at det ikke har funtert som han hadde forventet, men sier samtidig at det ikke er så langt til toppformen, sier Nystad til den svenske avisa.

INGEN NORTHUG HER: Disse fire gutta skal gå 15-kilometeren for Norge. Til høyre er landslagstrener Trond Nystad. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
INGEN NORTHUG HER: Disse fire gutta skal gå 15-kilometeren for Norge. Til høyre er landslagstrener Trond Nystad. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Han påpeker riktignok at Northug har innledet mesterskap svakt også tidligere.

- Ser man på historien, så har Petter gjort noen helvetes dårlige løp i starten av mesterskap, for så å finne tilbake til sporet noen dager senere. Det er ingen krise. Petter er profesjonell, ærlig, optimistisk og vet hva han er i stand til. Han ønsker å gå fort igjen, for sin egen skyld, og for Norges skyld, sier Trond Nystad.

Slo tilbake i 2010 Og at Northug har kommet tilbake på kort tid før, har han rett i. I OL for fire år siden, for eksempel,

Da åpnet 28-åringen med fiasko på 15 kilometer, og det fortsatte med stavbrekk og verandaleppe på duathlon. Men Petter Northug våknet til slutt. Og dro hjem med to gull, pluss sølv og bronse.

Eirik Myhr Nossum har fulgt Petter Northug i de tøffe høstmånedene denne sesongen, det er han som har hatt ansvaret for guttens trening etter at skiforbundets opplegg ble forlatt.

I går var også han litt tom for forklaringer.

- Det var for dårlig. Før OL hadde jeg tenkt at det var på denne her han skulle være best, men han er dau, ja, sier Northug-treneren.

Til Adressa sier han at den svake Northug-formen mest sannsynlig handler om mangel på overskudd.

- Ja, mangel på overskudd er det beste svaret jeg har. Det er det vi har funnet ut sammen, sier Eirik Myhr Nossum til Adresseavisen.

- Det kan være at han har vært litt hissig på treningen i forkant av OL. Hvis han ikke har mer overskudd enn i dag er det ingen vits i å gå 15-kilometeren. Vi går ikke for ei god plassering, men medalje, legger han til.

Dagbladet kommer tilbake med mer!

Hele Norges coronakart