Nicklas Bendtner er ikke lenger fredet i RBK

Det beste for Rosenborg er om Nicklas Bendtner blir solgt

Rosenborg har en bedre framtid uten Nicklas Bendtner. Da sier det seg selv at klubben håper på salg i juli.

VM-AKTUELL: Rosenborgs Nicklas Bendtner ble skadd mot Brann og skal etter planen snart til VM: Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
VM-AKTUELL: Rosenborgs Nicklas Bendtner ble skadd mot Brann og skal etter planen snart til VM: Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

TRONDHEIM (Dagbladet): Da Nicklas Bendtner (30) kom til Rosenborg i mars 2017 handlet alt om å få til en best mulig inngang for spilleren med ekstremt potensial og altfor lite spilletid de fem siste åra.

Nå, etter 40 kamper for Norges største og akkurat nå nest beste fotballklubb, handler alt om å få til en best mulig utgang.

Nicklas Bendtner, med avtale om å spille når han er frisk, er ikke lenger fredet på Lerkendal.

I tillegg er han veldig dyr.

PÅ PLASS HOS Åge Hareide og den danske landslagstroppen i Helsingør kjemper Nicklas Bendtner denne uka en kamp for å bli VM-klar etter lyskeskaden han pådro seg mot Brann søndag kveld. Ut fra den umiddelbare diagnosen og de uttalelsene Rosenborgs medisinske koordinator, Haakon Schwabe, ga søndag kveld, er sannsynligheten stor for at han klarer det.

PÅ LERKENDAL KRYSSER man fingrene for at så skjer. Ikke bare fordi det tilfaller FIFA-midler per hode på alle klubber med spillere i VM, men fordi det vil være hyggelig for Nicklas Bendtner å få være med Danmark til Russland. Såpass raus må man være. Men i ærlighetens navn, også fordi det mest sannsynlig vil gjøre salget de ønsker seg i sommervinduet lettere å gjennomføre.

Rosenborg kan eller vil selvfølgelig ikke snakke om det.

Men så lenge laget er bedre og mer homogent uten den danske stjernespissen sier det seg egentlig selv at det er tanken, intensjonen og målet.

NICKLAS BENDTNER ER på sitt beste en gudbenådet fotballspiller hvis ferdigheter hører hjemme i en liga mye bedre enn Eliteserien. I Norge har vi bare sett glimt av det han kan. Nicklas Bendtner har på ingen måte vært strålende. Han har vært OK med innslag av øyeblikk vi sjelden ser.

MEN NICKLAS BENDTNER har også vært en brems for Rosenborg. Han er jo ingen samhandlingens og spillestilens mann, dansken. Han spiller mest på følelser og intuisjon, slik de gode veldig ofte gjør der fotballen er veldig mye bedre enn den norske.

DERFOR ER MIN påstand at Rosenborg altfor ofte har stein i skoa med Bendtner. Laget halter. Han tar seg store friheter i forhold til Rosenborgs offensive planer og intensjoner, han er ikke der han skal være selv om han likevel får ballen når han ber om den enten har er for dyp eller for bred – han er jo tross alt Nicklas Bendtner, alfahannen.

På toppen av det bryr han seg ikke for mye om motspillets defensive ansvar.

DERFOR HAR IKKE hele Danmarks lord og store yndling vært mer enn OK for Rosenborg. Ja, han har scoret 22 mål på de 40 kampene han har spilt, hvilket er respektabelt, men det er ikke mer enn tre sesonger siden Alexander Søderlund scoret 22 på 30. Og med Søderlund tilbake, og med førsteomgangen mot Haugesund som mal og gulrot på hva Rosenborg må bli i jakten på poengene de har tapt til Brann, er jeg rimelig sikker på at Kåre Ingebrigtsen håper Nicklas Bendtner finner seg en ny klubb.

Både for spillerens og Rosenborgs skyld.

NICKLAS BENDTNER HAR hatt en overenskomst med Rosenborg om at han skulle spille alle kampene før VM. Det betyr at Alexander Søderlund, som scoret to og gjorde en meget god kamp i Haugesund søndag for ei uke siden, ville blitt vraket til Brann-kampen om Yann-Erik de Lanlay hadde blitt klar. Selv om RBK ville vært bedre med Søderlund ville Kåre Ingebrigtsen valgt Bendtner. Men nå er den avtalen utgått på dato, VM står for tur og i høst vil RBK-treneren gjøre det som er best for laget, ikke Nicklas Bendtner.

Det er selvfølgelig også en faktor i danskens framtidsplaner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer