Fotballandslaget

Det beste forslaget på mange år

Coronaviruset har kastet norsk fotball et bein verd å snuse på. Det kan løfte produktet i den andre enden av pandemien.

ENIG, LARS? Per Joar Hansen, Norges assistenttrener, vil gjerne snu sesongen og spille høst og vår. Jeg er rimelig sikker på Lars Lagerbäck kjøper den ideen. En ide så god at norsk toppfotball bør ta en grundig debatt om temaet. En god diskusjon har aldri skadet noen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
ENIG, LARS? Per Joar Hansen, Norges assistenttrener, vil gjerne snu sesongen og spille høst og vår. Jeg er rimelig sikker på Lars Lagerbäck kjøper den ideen. En ide så god at norsk toppfotball bør ta en grundig debatt om temaet. En god diskusjon har aldri skadet noen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NORSK FOTBALL HAR ved et par anledninger snust på sesongen vi en gang hadde, sett på fordelene/ulempene, og vendt det ryggen. I Norge spiller vi vår og høst.

Sånn har det vært siden Hovedserien ble til 1. Divisjon i 1963.

Det har blitt med snusinga.

MED LAGERBÄCK-ASSISTENT Per Joar Hansens utspill i VG før helga, er tida inne for å sette tennene i problematikken. Med fotballen parkert av den usynlige fienden, en sjelden døråpner for de gode og grundige debattene, bør sesongproblematikken settes på agendaen. Ikke bare fordi tid er det eneste vi har nok av, mest fordi det er en diskusjon norsk fotball bør ta i 2020.

Ideen er like god som den er godt timet.

Jeg håper den smitter.

Hva har vi egentlig å tape?

PER JOAR HANSENS anliggende er at norsk fotball er en liten brikke i et større spill. Det internasjonale. Det må tas hensyn til om målene og ambisjonene om EM, VM og de europeiske klubbturneringene lettere skal kunne la seg realisere. Norsk fotball snakker gjerne i store internasjonale bokstaver når målsettingene kommer fra Ullevaal Stadion og de store klubbene, men når avgjørelsene skal tas stenger demokratiet grensene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer