Folkets Idrettspris 2020 til Bodø/Glimt

Det beste fotballaget Norge har sett

Bodø/Glimts år har vært så enormt at klubben har blitt en snakkis utenfor Norges grenser. Folkets Idrettspris 2020 kunne ikke fått en mer fortjent vinner.

SERIEGULL: Bodø/Glimt vant med 19 poeng og 30 plussmål til Molde på andreplass. Norsk fotball har aldri hatt en bedre og mer suveren seriemester. Foto: Mats Torbergsen / NTB
SERIEGULL: Bodø/Glimt vant med 19 poeng og 30 plussmål til Molde på andreplass. Norsk fotball har aldri hatt en bedre og mer suveren seriemester. Foto: Mats Torbergsen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FOR FEMTE GANG i Folkets Idrettspris 30 år lange historie går hederen og æren til et lag. Det er spesielt og forteller en historie om nasjonal beundring over tid.

For andre gang går prisen til et klubblag.

Drillos vant i 1993 og 1998, Håndballjentene i 1999 og 2008 og Rosenborg i 1997.

Det spesielle med Bodø/Glimt, bortsett fra at treneren, spillerne, samhandlingen og målsnittet er blitt lagt merke til verden rundt, er at prisen vinnes gjennom beundring for prestasjoner levert innenfor landets grenser.

TO VM-SLUTTSPILL pluss 2–1 over Brasil og åttendedelsfinale i Frankrike 1998 gjorde Egil Drillo Olsens landslag til selvfølgelige vinnere av Folkets Idrettspris. To av Marit Breiviks utgaver av Håndballjentene – laget som vant VM-gull på Lillehammer i 1999, og det som vant både OL og EM i 2008 – hadde egentlig ikke konkurranse.

Rosenborg fikk også sin fortjente pris etter Dagbladets årlige folkeavstemning i desember, et fortjent symbol på klubbens gullalder under Nils Arne Eggen.

Skal du nå opp som lag må du levere og prestere mye over tid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer