<strong>PROVOKASJON:</strong>  Scott Brown bråsnudde seg mot El-Hadji Diouf så fort han så langskuddet fly inn til 2-2. Celtic-kapteinen måtte dras vekk av lagkameratene. Foto:  REUTERS/David Moir
PROVOKASJON: Scott Brown bråsnudde seg mot El-Hadji Diouf så fort han så langskuddet fly inn til 2-2. Celtic-kapteinen måtte dras vekk av lagkameratene. Foto: REUTERS/David Moir Vis mer

- Det beste gule kortet jeg har fått noensinne

Celtic-kapteinen forklarer gesten mot Diouf.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Sjekk 2-2-målet og den påfølgende feiringen HER.

(Dagbladet): Å feire et mål rett opp i ansiktet på motstanderen blir normalt ikke betraktet som god sportsånd.

Celtic-kaptein Scott Brown har derimot fått mange klapp på skuldra etter sin provoserende gest mot Rangers' leiesoldat El-Hadji Diouf sist søndag. Slike feiringer belønnes så godt som alltid med gult kort, og Brown var intet unntak.

Men han innrømmer at han sjelden har hatt så lett for å akseptere å havne i dommerens bok.

- Feiringen var strålende, og jeg angrer ikke i det hele tatt. Det er det beste gule kortet jeg har fått i hele mitt liv. For å være ærlig skjønner jeg ikke helt hvorfor jeg fikk kort, for jeg sto bare stille og sa ikke et ord. Jeg snudde meg bare rundt, og der sto han rett foran meg, sier Brown til Daily Record - og får det nesten til å høres ut som om han ble overrasket over at Diouf sto akkurat der.

- Jeg prøvde ikke å få ham til å klikke sånn at han skulle bli utvist. Jeg tenkte ikke at han kunne komme til å spytte meg i ansiktet heller, ettersom han har fått nok trøbbel på grunn av slike ting tidligere. I mine øyne var det bare litt erting, sier han.

- Ingen vil ta i ham med ildtang
Det spørs om Diouf er enig. Etter kampen rakket han ned på Brown, hevdet at skotten var en parantes og at hans eneste motiv for feiringen var å få oppmerksomhet.

Celtic-kapteinen snur det hele på hodet:

- Hvor tåpelig er det ikke å si noe sånt? Så han ikke kapteinsbindet rundt armen min. Jeg er kaptein for Celtic, jeg spiller for Skottland. Jeg tror jeg har greid å komme meg opp og fram. Jeg tror dette handler mer om at han prøver å ikke bli glemt. Vi må innse det, grunnen til at han kom til den skotske ligaen var fordi han ikke fikk spille i England. Ingen ville ta i ham med ildtang. Så nå kommer han til Skottland for å skvise ut det siste han har igjen, som ikke er mye. Lykke til. Jeg gleder meg til å se hvordan det går med ham, sier Brown syrlig.

Diamanttann
De to var i tottene hverandre fra nesten første spark på ballen på Ibrox. Det startet da Diouf, etter en duell med Brown i åpningsminuttene, ikke fikk et frispark han mente han fortjente.

- Han begynte å klage og tøffe seg. Han kom med en masse drittpreik, om hvor mye penger han har og hvor fattig jeg er. For å være ærlig kunne jeg ikke protestere så mye på det, fyren er ganske rik! sier han.

Munnhuggeriet bare tiltok i styrke utover kampen. Brown mobbet Diouf for en diamanttann, Diouf svarte med Brown ikke hadde råd til en selv. 

Uten at sistnevnte tok det så tungt.

- Hvor mange mål har han scoret? Tre mål på tre sesonger i Premier League. Det er ikke så verst, vel?

Det er bare å glede seg til neste duell i Old Firm...

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer