Tokmac Nguen

Det beste han vet er å herje

Tokmac Nguen (27) er drammenseren fra Kenya som aldri slo helt igjennom som fotballspiller. Før nå.

UTEN FRYKT OG BEGRENSNINGER: Tokmac Nguen er blitt så god som vi trodde han skulle bli. Det tok bare litt tid å bli moden. Her gjør han det han kan best, utfordrer motstanderne med ballen i beina. Eller Barcelona som de også heter, ved Gerard Pique (t.h), Clement Lenglet (15) og Miralem Pjanic (8) Foto: Albert Gea, Reuters/NTBScanpix
UTEN FRYKT OG BEGRENSNINGER: Tokmac Nguen er blitt så god som vi trodde han skulle bli. Det tok bare litt tid å bli moden. Her gjør han det han kan best, utfordrer motstanderne med ballen i beina. Eller Barcelona som de også heter, ved Gerard Pique (t.h), Clement Lenglet (15) og Miralem Pjanic (8) Foto: Albert Gea, Reuters/NTBScanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

TILFELDIGHETER OG TIMING har en tendens til å gjøre noe med fotballkarrierer, gitt tid og tålmodighet til å komme i posisjon. Den enes brød........., og så videre. Hadde for eksempel Eirik Hestad scoret på kjempesjansen som falt i beina hans mot slutten av playoff-finalen borte mot Ferencváros, ville Molde spilt i Champions League.

Eirik Hestad gjorde ikke det.

Han misset.

TOKMAC NGUEN FRA Drammen spiller for laget som slo Molde over to kamper i playoff. Det var hans inngang til fotballens forjettede land. Han fikk sin første proffkontrakt i Strømsgodset tilbake i 2011, hadde ferdigheter som få, men klarte aldri å bryte helt igjennom.

Utlån til Bærum og Mjøndalen forteller alt om det.

Tokmac hadde det, men det ble for ujevnt og sporadisk.

Praktfull den ene kampen, og natta den neste.

Ferdighetene var der, modenheten som kreves var fraværende.

Som ung og ekstremt lovende fikk han det rett og slett ikke helt til.

NÅ GJØR HAN det, får det til, i ungarske Ferencváros. Kan hende det var det som skulle til på toppen av nødvendig tålmodighet, en sceneforandring og et nytt miljø i et nytt land. Plutselig er "Tokki" så god som tidligere Strømsgodset-trener BP Ingebretsen sa han kom til å bli tilbake i 2016.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer