Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det beste jeg har sett av en keeper mot United noensinne

Neuer imponerte Ferguson - men tyskeren måtte gi tapt til slutt.

ENDELIG EN ÅPNING: Det måtte vel en rutinert waliser til, for da Ryan Giggs sendte ballen under Manuel Neuer etter halvspilt andreomgang, var det etter en kanonade av de sjeldne fra Manchester United mot Schalke.Foto: SCANPIX/REUTERS/Alex Domanski
ENDELIG EN ÅPNING: Det måtte vel en rutinert waliser til, for da Ryan Giggs sendte ballen under Manuel Neuer etter halvspilt andreomgang, var det etter en kanonade av de sjeldne fra Manchester United mot Schalke.Foto: SCANPIX/REUTERS/Alex Domanski Vis mer

(Dagbladet): Schalke 04 - Manchester United 0-2.

Det var nærmest utrolig at det kunne stå 0-0 til pause i Gelsenkirchen, og enda mer utrolig at det tok nesten 25 minutter til før bortelaget fant veien til nettmaskene i kveldens Champions League-semifinale.

Manchester United pepret Schalke-målet fra første minutt, men bak der sto en Manuel Neuer som leverte målvaktsspill i absolutt verdensklasse - og det er ikke rart sikkelet renner fra storklubbene som ønsker seg landslagskeeperen.

Hjelpen han fikk fra lagkameraten var imidlertid minimal, og etter hvert var bortelagets strålende angrepsspill og utnyttelse av slett forsvarsarbeid nødt til å gi resultater.

En strålende Wayne Rooney fant til slutt åpningen som lot Ryan Giggs finne åpningen mellom Manuel Neuers bein, og derfra og ut var den tyske målvaktens storspill omtrent forgjeves.

STOR KAMP: Manuel Neuer storspilte for Schalke den første timen, og stoppet United nesten tosifret antall ganger. Som her mot Javier Hernandez.Foto: SCANPIX/REUTERS/Thomas Bohlen
STOR KAMP: Manuel Neuer storspilte for Schalke den første timen, og stoppet United nesten tosifret antall ganger. Som her mot Javier Hernandez.Foto: SCANPIX/REUTERS/Thomas Bohlen Vis mer

Klasseforskjellen mellom lagene viste seg til slutt også på resultattavla. Nå skal det svært mye til om ikke Manchester United spiller for Champions League-pokal på Wembley 28. mai.

- En absolutt topp prestasjon av oss. Det er en god følelse å se laget sitt levere en så bra kamp. De gir seg aldri, sier Alex Ferguson til Viasat.

Om Manuel Neuer sier han bare følgende:

- Fordi vi skapte så mye og spilte så bra, var bare en god keeper det de hadde å glede seg over. Det er noe av det beste jeg har sett av en keeper mot Manchester United noensinne, helt utrolig.

Vanvittig keeperspill
United skal ha vært interesserte i Manuel Neuer tidligere denne sesongen, det ryktes at Bayern München har sikret seg underskriften, men etter kveldens førsteomgang spørs det om Alex Ferguson angret på at han ikke har bladd opp det som skulle til.

- Han spilte veldig godt, og det visste vi jo. Han ender nok opp i Bayern, og nå får de en god keeper neste år, sier kollega Edwin van der Sar.

OG HER: I første omgang.Foto: SCANPIX/AFP/PATRIK STOLLARZ
OG HER: I første omgang.Foto: SCANPIX/AFP/PATRIK STOLLARZ Vis mer

Spesielt Javier Hernandez rev nesten av seg håret etter sine mange møter med Neuer de første 45 minuttene, og fire-fem ganger stoppet målvakten ham fra fantastiske posisjoner.

Det skal sies at Schalke-forsvaret, som manglet Benedikt Höwedes sentralt, ikke gjorde mye for å hjelpe sisteskansen sin, og Uefa telte elleve (!) forsøk, syv på Neuer, fra United før pause.

Gang på gang lurte Hernandez og Wayne Rooney seg inn i rommene mellom hjemmelagets forsvarsspillere, men gang på gang sto Manuel Neuer i veien.

Da han også fikk opp armen på headingen fra Ryan Giggs noen minutter før hvilen, ble det klart at Schalke skulle slippe unna med målløst til hvilen - det bør de ha vært ekstremt fornøyde med.

Total United-dominans, mens Schalke var et tidlig langskudd fra Jefferson Farfan unna å ha null og niks å kunne vise til foran bortelagets mål.

Måtte rakne til slutt
Andre omgang startet som den første sluttet.

OG HER: Mot Javier Hernandez igjen.Foto: SCANPIX/AFP/DANIEL ROLAND
OG HER: Mot Javier Hernandez igjen.Foto: SCANPIX/AFP/DANIEL ROLAND Vis mer

Etter to minutter sto det 0-2 i sjanser, men igjen var Manuel Neuers blekksprutarmer og Patrice Evra og Ryan Giggs' manglende avslutningsdyktighet i veien for scoring.

I minuttene etter dette virket det som om Schalke skulle finne en viss fasong som kunne hjelpe dem tilbake i kampen, men med halvspilt omgang igjen viste Manuel Neuers lagkamerater hvorfor han ser seg om etter større oppgaver om dagen.

Målvakten kunne bare tette hullene i forsvaret så lenge, og etter 67 minutter scoret United to ganger på to minutter, først ved Ryan Giggs.

Wayne Rooney så muligheten da waliseren fikk løpe helt alene gjennom forsvaret, slapp stikkeren perfekt, og Ryan Giggs trillet ballen mellom beina på keeper.

Så var det Rooney sin tur til å bli glemt.

TO HULL: Da Neuer til slutt måtte gi tapt, fikk han to bak seg i løpet av kort tid. Her setter Wayne Rooney inn 2-0.Foto: SCANPIX/REUTERS/Alex Domanski
TO HULL: Da Neuer til slutt måtte gi tapt, fikk han to bak seg i løpet av kort tid. Her setter Wayne Rooney inn 2-0.Foto: SCANPIX/REUTERS/Alex Domanski Vis mer

Denne gangen var det Javier Hernandez som slapp pasningen, Rooney valgte seg venstre hjørne, og plutselig var Neuers arbeid omtrent forgjeves.

0-2 betyr en nær umulig oppgave for Schalke 04 på Old Trafford i returoppgjøret, i det minste dersom spillet fra respektive lag er på samme nivå som i kveld.

PS! Med resultatet i Tyskland i kveld er Manchester United historiens første lag til å holde buret rent i seks bortekamper i samme Champions League-sesong.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media