Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det beste jeg noen gang har gjort

Nordhaug seiret i verdenstourritt.

VANT: Lars Petter Nordhaug vant GP Montreal etter en knallsterk avslutning. Her fra London-OL tidligere i sommer. Foto: AFP PHOTO / POOL / BRYN LENNON
VANT: Lars Petter Nordhaug vant GP Montreal etter en knallsterk avslutning. Her fra London-OL tidligere i sommer. Foto: AFP PHOTO / POOL / BRYN LENNON Vis mer

(Dagbladet): Lars Petter Nordhaug vant verdenstourrittet GP Montreal i kveld etter en knallsterk avslutning på rittet.

28-åringen har hatt en meget god sesong, og imponerte i blant Danmark Rund og i OL der han flere ganger gikk i brudd. Dagens triumf var imidlertid ett nytt steg i hans karriere.

- Jeg har tatt et stort steg det siste året, men å vinne et ritt som dette er det beste jeg noen gang har gjort, sa Nordhaug etter løpet, ifølge NTB.

Nordhaug svarte på et Peter Sagan-angrep med omtrent seks kilometer igjen av løpet og like etter stakk han fra slovaken.

Tre ryttere klarte å følge Nordhaug, og med litt over en kilometer igjen ble han tatt igjen. Alexander Kolobnev stakk fra de tre andre, og så ut til å kjøre alene inn til mål.

Nordhaug var imidlertid ikke ferdig for dagen, og med en lang og knallsterk spurt hentet han Kolobnev og vant rittet.

- Jeg stakk av gårde alene, men da de andre tok meg igjen trodde jeg ikke at jeg skulle ta dem i en spurt. Jeg innså ikke at jeg hadde vunnet før de siste 30 meterne, sa Nordhaug.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media