- Det beste laget jeg har møtt på La Manga noensinne

Tromsø senket av tidligere Arsenal-spiss.

LA MANGA (Dagbladet): Tromsø - Sjakhtar Donetsk 0-1.

To kamper mot østeuropeiske lag, null mål.

Det er fasiten for Per-Mathias Høgmos mannskap i Copa del Sol-turneringen så langt.

Søndag tapte TIL på straffer for Anzji, i kveld ble Ukrainas ligamestere for sterke, med et stjernespekket, internasjonalt mannskap.

- Vi møter en ypperlig motstander. Andreomgangen er jevnspilt, men mot denne type motstander får vi ikke mange sjanser, og effektiviteten er avgjørende. Forsvarsspillet vårt er i ferd med å virkelig få fasong, sier Høgmo til Dagbladet.

- Vi møter et lag som slo Barcelona 2-0 og vant europaligaen for halvannet år siden, så dette er blant de ypperste lagene i klassen, mener TIL-sjefen, som tross alt er fornøyd med innsatsen.

Eduardo og brasilianere
Eduardo da Silva, kroatisk landslagsspiss kjent fra Arsenal, scoret 1-0 etter 25 minutter.

En klarering fra TIL-back Hans Åge Yndestad endte i beina til den brasilianskfødte spissen og han scoret sikkert fra omlag 14 meter.

Sjakhtar hadde fire brasilianere utpå banen i løpet av kampen, men det var Henrik Mkhitaryen som sto for et av kampens høydepunkter.

NYTT TAP: TIL-trener Per Mathias Høgmo måtte tåle enda en kamp der laget hans ikke scoret mål i Spania.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix
NYTT TAP: TIL-trener Per Mathias Høgmo måtte tåle enda en kamp der laget hans ikke scoret mål i Spania. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix Vis mer

Armeneren fintet seg lekkert gjennom TIL-forsvaret, men avslutningen gikk rett på keeper Benny Lekström.

TIL var kompakte og solide defensivt, men skapte ikke all verden foran det ukrainske buret.

Johansen-skudd
Remi Johansen sto bak en halvsjanse for Høgmos lag, med et skudd like utenfor, før det var spilt ti minutter av kampen. Og innbytter Mohammed Ahamed var nær ved å komme på et innlegg fire minutter før slutt.

I resten av kampen fikk et TIL-lag i borteblått til fint lite mot ballsikre oransjestrøyer.

- Vi møtte et veldig godt lag, og vi blir løpende mye etter. Vi får ikke veldig mye tak i ballen, og selv om de bare scorer ett, så ble det en forsvarskamp, sier Ole-Martin Årst til Dagbladet.

- Sjakhtar er veldig gode, det er det beste laget jeg har møtt her på La Manga opp gjennom årene. De er vanvittig gode fotballspillere, og sterke teknisk. Vi ser at de ligger noen nivåer over oss, mener Årst.

Søndag møter TIL det allsvenske laget Kalmar, mens Uefacup-mesterne fra 2009 får måle seg mot FCK, Mos og Christian Grindheim.