- Det beste øyeblikket i kveld? Da jeg så mamma

Balotelli feiret med sin rørte adoptivmor og Cassanos sønn.

KVELDENS MANN: Mario Balotelli løp for å takke Antonio Cassano for crossen etter den første scoringen, men lagkameratene er nok like takknemlige overfor ham. Foto: SCANPIX/AP/Vadim Ghirda
KVELDENS MANN: Mario Balotelli løp for å takke Antonio Cassano for crossen etter den første scoringen, men lagkameratene er nok like takknemlige overfor ham. Foto: SCANPIX/AP/Vadim GhirdaVis mer

(Dagbladet): Tyskland - Italia 1-2.

Endelig lyktes det skikkelig for Mario Balotelli, og det gjorde det da det gjaldt som mest.

Der den harde jobbinga hittil i mesterskapet ofte har endt i nesten-sjanser foran mål, traff spissen akkurat der han ville mot Tyskland i EM-semifinalen, to ganger, og 21-åringen sendte Italia til finale mot Spania.

Her i Norge lar Lars Tjærnås seg imponere over spissfenomenet.

- Han har noen fysiske forutsetninger for å være verdens beste spiss. Atletisk som ekstremt få, smidighet, balanse, koordinasjon og energi. Når han bruker disse egenskapene så modent og riktig som mot Tyskland, er han helt helt spesiell, sier Tjærnås til Dagbladet.

- Målene viser bredden i repertoaret hans. Det første handler om smartness til å posisjonere seg, og spenst og styrke nok til å vinne duellen nærmest på walkover. Det andre handler om timing, teknikk, koordinasjon og kraft, skryter Canal+-eksperten.

Feiret med mamma og Cassano
Balotelli ble motvillig byttet ut med krampe etter 70 minutter. Han ville ikke at denne kvelden skulle ta slutt.

Etter full tid gikk han bort til sin gråtende adoptivmor, klemte henne, så feiret han med spisskollega Antonio Cassano og hans lille sønn. Cassano slo innlegget til 1-0.

Balotelli etter kampslutt så mer harmonisk ut enn vi tidligere har fått oppleve på nært hold.

- Det beste øyeblikket i kveld var da jeg så mamma etter kampen. Jeg fortalte henne at målene var for henne, sier spissen, ifølge Eurosport.

Cesare Prandelli har sagt det tidligere:

SMILET TILBAKE: Balotelli og Antonio Cassano pluss barn etter kampslutt. Foto: SCANPIX/AFP / FRANCISCO LEONG
SMILET TILBAKE: Balotelli og Antonio Cassano pluss barn etter kampslutt. Foto: SCANPIX/AFP / FRANCISCO LEONG Vis mer

- Den dagen Mario skjønner at ingen er ute etter å såre ham, at vi alle ønsker ham det beste, da vil han ta steg.

I kveld kan landslagssjefen takke unggutten.

- Balotellis karriere har nettopp begynt. Det var en fantastisk kamp. Vi gjorde akkurat som vi hadde planlagt. Vi misbrukte store sjanser til å punktere kampen med et tredje mål, men bortsett fra det var det perfekt, sier Prandelli, ifølge NTB.

Kan ryste Spania
Italienerne kan knapt tro at de er klare for EM-finale.

- For 20 dager siden var dette bare en drøm. Nå er det en drøm millioner av italienere opplever bli virkelig sammen med oss. Nå skal vi nyte seieren noen få minutter, så skal vi gjøre drømmen perfekt., sier Giorgio Chiellini.

Claudio Marchisio er ikke mindre lykkelig.

- Det var en utrolig kamp. I første omgang var vi enorme, og Mario Balotelli var iskald. Nå vil vi ha tittelen. Det blir en stor finale. Denne seieren er for millionene av fans i vårt kriserammede hjemland, sier han.

Så, Lars Tjærnås, kan Italia slå Spania og ta gullet?

- Orker Italia? Det er det viktige spørsmålet. Gjør de det, har de både kynisme, smartness, lidenskap og individualistene til å ryste Spania, sier han.