Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Champions League-kvalifisering: Rosenborg-Celtic

Det beste RBK kan håpe på er seriegull

Rosenborg bør ta et steg tilbake, omstrukturere og dempe snakket om Europa. Der laget og klubben er nå bør et nytt seriegull være målsetting nok for 2018.

INGEN CHAMPIONS LEAGUE: Det ble ingen Champions League på Pål André Helland og resten av Rosenborg i år heller. Her fra oppgjøret mellom de to lagene i fjor. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
INGEN CHAMPIONS LEAGUE: Det ble ingen Champions League på Pål André Helland og resten av Rosenborg i år heller. Her fra oppgjøret mellom de to lagene i fjor. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rosenborg-Celtic 0–0 (0–0) 1–3 sammenlagt

FEMTI HELT ÅLREITE minutter og en desperat sluttspurt med alle mann i angrep mot det beste laget i en liga som ikke er veldig mye bedre enn Eliteserien, er dessverre ikke godt nok om ambisjonen er Champions League.

Det er faktisk ikke i nærheten en gang.

DET VAR IKKE bakrusen etter det famøse trenerskiftet for et par uker siden som stoppet Rosenborgs drøm om Champions League dette året. Ivar Koteng kan ikke få skylde for alt. For selv om kritikken rundt mangelen på styrelederens fingerspissfølelse ikke forsvinner av seg selv, for ikke å snakke om mangelen på en god framtidsplan da Rosenborg trengte veldig mye mer enn en Liverpool-spiller (Pedro Chirivella) som sa nei, er det ikke Ivar Kotengs skyld at laget ikke orker å fullføre fotballkamper.

Den biten ligger hos spillerne.

MÅTEN ROSENBORG FRAMSTO på hviler på trenervikaren Rini Coolen, nederlenderen som rykket opp fra klubbens akademi da det gjaldt som mest. Du må være 1) uvitende, 2) blind, eller 3) ekstremt Rosenborg-trofast for å si at det likner på den fotballen Ivar Koteng til stadighet omtaler som veien og Rosenborgs framtid. Men er du av dem som mener tall og formasjoner ikke er avgjørende for hvordan et fotballag opptrer, alt fordi veldig mye blir til mellom spillerne underveis, var det virkelig oppmuntrende å se Rosenborgs 4-2-3-1 formasjon – med Alexander Søderlund som ei harebikkje på topp, Mike Jensen som hengende spiss/bindeledd og Nicklas Bendtner ute til venstre – dominere Celtic i en drøy omgang.

Du fikk selvfølgelig ikke de klassiske indreløperbevegelsene inn i motstanders boks, løpene mye av 4-3-3 offensiven er tuftet på.

Men du fikk en del annet.

INGEN MÅL: Det ble ingen mål for Rosenborg og Nicklas Bendtner i kveld. Her mot Kristoffer Ajer. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
INGEN MÅL: Det ble ingen mål for Rosenborg og Nicklas Bendtner i kveld. Her mot Kristoffer Ajer. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

DET DU IKKE fikk var målsjanser. Før pause, da Rosenborg altså hadde ballen, kontrollen og plaget Celtic med mye ballbesittelse, kom den første kvalifiserte målsjansen etter 45 minutter. På dette nivået er det det samme som ingenting. Og når mye av kreftene blir brukt på "ingenting", spør bare Alexander Søderlund som må lære seg å porsjonere ut innsatsen om han skal holde i 90 minutter, går det som det gikk i denne kampen.

Det er ok som en isolert fotballkamp, du kan ikke nedsable innsatsen.

Men når det eneste som betyr noe er å vinne med to mål er det for dårlig.

LIKEVEL ER DET mye å ta med seg for Rosenborg etter denne kampen om du tenker Eliteserien og det som gir en ny mulighet til det forjettede land ett år fram i tid. I Europa er jeg redd de ikke er gode nok, ei heller for et gruppespill i Europa League som nå er neste utfordring. I Norge kan det derimot holde til et nytt seriegull. Men da må ikke den relativt greie hjemmekampen mot Celtic ende opp som enda en sjelden svale på himmelen.

Det Rosenborg trenger denne høsten er mer enn det vi har fått så langt i sesongen, noen få og sjeldne godværsdager.

ROSENBORG LEVER GODT med dette tapet, det er tross alt elleve år siden de sist lykkes med å gå til Champions League. Men det er trøbbel i horisonten om de ikke slår lillebror Ranheim til lørdag. Akkurat nå er den kampen større enn størst. Og taper de den, eller spiller uavgjort som i vårkampen på Lerkendal, tror jeg fort det bare er det allerede omtalte seriegullet som kan redde styreformannen på det neste årsmøtet

Vinner ikke Rosenborg det fjerde strake seriegullet i november tror jeg ikke Ivar Koteng er styreleder i Rosenborg på denne tida neste år.

PS! Kristoffer Ajer (20) er norsk midtstopper i Celtic. Det skal både Celtic og Norge være glade for. Mot Rosenborg var han en av banens beste spillere, om ikke den beste. Det hjelper ikke Rosenborg, men for norsk fotball er det både en glede og en trøst.

I nødens stund gleder vi oss over det vi har.

Også Celtic-spillere.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!