Champions League finale kvinner:

Det beste som kan skje norsk fotball i Kiev er å få Ada Hegerberg på nye tanker

I kveld er landslagstrener Martin Sjögren på plass i Kiev. Han bør bruke kvelden til mer enn å se Champions League-finalen Wolfsburg-Lyon.

SKAL SE HEGERBERG: Ada Hegerberg og trener Martin Sjögren  i EM i fjor sommer. Rett etterpå takket Hegerberg nei til videre spill for Norge.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
SKAL SE HEGERBERG: Ada Hegerberg og trener Martin Sjögren i EM i fjor sommer. Rett etterpå takket Hegerberg nei til videre spill for Norge. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

KIEV (Dagbladet): Når verdens to beste kvinnelige fotballag møtes til kamp om det største klubbtrofeet å oppdrive, er det to norske fotballkvinner i aksjon - Caroline Graham Hansen (22) og Ada Hegerberg (22).

Det er et kvalitetstegn norsk kvinnefotball skal være stolt av.

BEGGE JENTENE ER 95-årganger, begge debuterte for Norge A som 16-åringer og begge har allerede over 60 A-landskamper. Men der, på grunn av hendelser, inntrykk og opplevelser rundt den norske EM-fiaskoen sist sommer - null scoringer, null poeng og hjemreise etter gruppespillet - kommer fartsdumpa som plager norsk kvinnefotball.

Fordi Ada Hegerberg, toppscorer i kvinnenes utgave av Champions League med 14 scoringer denne sesongen og 36 totalt, ikke vil spille for Norge.

LANDSLAGSTRENER MARTIN SJÖGREN er selvfølgelig på plass når Caroline Graham Hansens Wolfsburg møter Ada Hegerbergs Lyon i kveldens Champions League-finale for kvinner. Det gleder han seg til, det hørte jeg han sa under uttaket av landslagstroppen som møter Irland til VM-kamper borte og hjemme i juni. Og når han først er i Kiev bør han bruke tida til mer enn å se kampen han og mange med han mener er den største klubbkampen som noen gang er spilt på kvinnesida.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer