KOLLAPS: Joachim Löw får ikke sving på mannskapet sitt. Tirsdag tapte Tyskland mot Frankrike, og ligger desidert sist i Nations League-gruppa. Foto: ALFONSO JIMENEZ/REX/SHUTTERSTOCK
KOLLAPS: Joachim Löw får ikke sving på mannskapet sitt. Tirsdag tapte Tyskland mot Frankrike, og ligger desidert sist i Nations League-gruppa. Foto: ALFONSO JIMENEZ/REX/SHUTTERSTOCKVis mer

Tysklands kollaps

«Det beste tapet i hele år»

Det tyske fotballandslaget nærmer seg et pinlig nedrykk fra øverste nivå i nasjonsligaen, men tapet for Frankrike tirsdag omtales likevel som et vendepunkt.

Joachim Löws posisjon som tysk landslagssjef har vært et hett tema i hjemlandet den siste tiden. Sommerens pinlige VM-exit er blitt fulgt opp av nye svake prestasjoner og resultater.

Tirsdag ble det nytt tap. Riktig nok så det lenge lyst ut på Stade de France etter ledermålet til Real Madrid-stjernen Toni Kroos, men to scoringer av Antoine Griezmann snudde kampen til fransk 2-1-seier.

Dagen derpå ventet det uansett ikke mer Löw-kritikk i tyske medier. Kampen i Paris omtales i stedet som et lite vendepunkt.

«Det beste tapet i hele år», skriver storavisen Bild og konkluderer med at oppgjøret var «et skritt framover».

Landslagssjef Löw har vist liten vilje til å gjøre endringer på det tyske laget etter sommerens VM-sluttspill, men tirsdag kom det noen grep. Ungguttene Thilo Kehrer, Nico Schulz og Serge Gnabry fikk alle sjansen.

- Vi kan ikke være skuffet over denne forestillingen. Vi var like gode som -verdensmesterne, sa Löw etter kampen.

- Jeg ser på framtiden med mye optimisme, basert på det jeg så i dag, tilføyde han.

Fotballmagasinet Kicker omtaler kampen som «et signal om håp om en bedre framtid».

Med den franske snuoperasjonen ligger Tyskland helt sist i sin gruppe i nasjonsligaens A-divisjon. De står med ett fattig poeng etter tre av fire kamper. Frankrike topper med sju poeng, mens Nederland har tre etter to spilte oppgjør.

Det betyr at tyskerne ikke har skjebnen i egne hender før hjemmemøtet med nederlenderne i november. Det kan gå mot nedrykk til B-divisjonen for den stolte fotballnasjonen.