SJANSELØS KEEPER: Arsenals Aaron Ramsey ser drømmeskuddet suse inn bak Simon Mignolet. Foto: SCANPIX/AFP/GLYN KIRK
SJANSELØS KEEPER: Arsenals Aaron Ramsey ser drømmeskuddet suse inn bak Simon Mignolet. Foto: SCANPIX/AFP/GLYN KIRKVis mer

- Det beste vi har gjort hele sesongen

Ramseys drømmemål ga Arsenal luke i toppen.

(Dagbladet): Arsenal - Liverpool 2-0.

Det begynner å bli noen uker siden den åpningskampen på Emirates i august, da Aston Villa sjokkerte Arsenal-fansen med 3-1 i London, og de kritiske spørsmålene haglet mot Arsene Wenger.

Ni kamper senere er den fadesen fortsatt Arsenals eneste denne sesongen, og nå har Gunners tatt ti poeng mer enn de hadde på samme tidspunkt i fjorårssesongen.

I kveld ble Liverpool ryddet av veien.

- En overbevisende, kontrollert prestasjon. Vi stilnet angrepet deres, og tok sjansene vi fikk, sier Arsene Wenger, ifølge BBC.

- Dette er opp mot det beste vi har gjort hele sesongen. Folk har vært skeptiske til oss, men dagen i dag vil gi oss økt selvtillit og gi fansen tro på oss, sier franskmannen.

Cazorla på egen retur Scoringer av Santi Cazorla og Aaron Ramsey formaliserte seieren Arsenal fortjente, og med tre poeng legger de rødhvite fem totalt mellom seg selv på toppen, og resten av ligarivalene.

Det begynner å likne en skikkelig luke.

- Det er det vi har savnet litt de siste årene, en god start. Nå har vi også en liten luke i toppen, sier mannen bak 2-0, Aaron Ramsey.

Cazorlas ledermål etter 19 minutter var resultatet av to forsøk på kort tid, etter et godt innlegg av Bacary Sagna fra høyresiden. Cazorlas heading traff stolpen, men spanjolen var suverent først på returen for å dunke inn 1-0 fra kloss hold.

Liverpool skapte sjanser de også, og mente seg snytt av dommeren halvveis i første omgang. Luis Suarez ble revet overende av Sagna på vei framover, og mens Martin Atkinson blåste for å dele ut gult kort, fullførte Liverpool angrepet med scoring.

«Annulleringen» var sånn sett korrekt, men likefullt frustrerende for bortelaget.

Ramsey-perle Suarez og gjengen startet også andre omgang friskt, men da spissens flotte forsering endte i en dårlig avslutning noen minutter ut i omgangen, benyttet Arsenal etter hvert anledningen til å sikre seieren.

En knapp time var spilt da toppscorer (!) Aaron Ramsey satte spikeren med et drømmemål.

Med litt god tid utenfor sekstenmeteren lot Ramsey ballen sprette, før han på halvvolley dundret den i krysset bak Simon Mignolet. 22-åringens tiende scoring i alle turneringer denne sesongen.

- Jeg fikk litt tid og tenkte: «hvorfor ikke?». Det var et flott øyeblikk for meg, og på nivå med de flotteste målene jeg har scoret, sier Ramsey.

Nok en sterk seier for Arsenal, som altså beholder ligaledelsen, mens Liverpool passeres av Chelsea på målforskjell i toppen.

SÅ NÆR: Luis Suarez' stolpeskudd i andre omgang var Liverpools største sjanse. Foto: SCANPIX/REUTERS/Dylan Martinez
SÅ NÆR: Luis Suarez' stolpeskudd i andre omgang var Liverpools største sjanse. Foto: SCANPIX/REUTERS/Dylan Martinez Vis mer