«Det beste vi har gjort»

TRONDHEIM (Dagbladet): Rosenborg - Molde 2-1. De folka som har forvillet seg til utlandet og ser dette, må bli mektig fortvilet, sier Nils Arne Eggen. - Vi har spilt gode fotballkamper før, men dette er nok det beste vi har gjort.

Og enda bedre for det som skal bli en mesterlig høst på Lerkendal og rundt om i Europa: Rosenborg har avgjort ligaen. Hvilket betyr ro, muligheten for å hvile småskader og total konsentrasjon om oppgavene mot utlandet. Akkurat det liker Eggen.

- Vi liker å vinne hvert år vi, sier RBK-treneren. - Det er jo det dette handler om. Men helt avgjort er det ikke. Sjøl om det skal mye til for at vi roter bort dette.

Sju poeng er Rosenborgs pusterom tilbake til Brann. Slik laget framstår nå kan du anse det som et hav. For Rosenborg er på vei mot noe verken norsk eller europeisk fotball har sett fra den kanten. Og i det tempoet de raser fram i må resten av Tippeligaen bruke bil for å holde følge.

- Det er mulig at vi ikke har spilt en så god kamp før, sier Eggen. Og: - Det er lenge siden Molde har spilt så godt som i denne kampen. Og der har du det - jeg er imponert jeg - av norsk fotball.

Snudde festen

Men:

Nils Arne Eggen var ikke så fryktelig oppesen da Molde gikk til tet ved Magne Hoseth. Der og da - som ved et par andre anledninger før pause - ble gutta hans for passive i eget straffefelt. Men ingen fotballkamper er feilfrie og derfor glemmer vi det.

Fordi det som virkelig satt var så inn i hampen praktfullt.

- Tempoet var enormt, sier Eggen. - Nesten hele tida gikk det i voldsom fart i lengderetningen. Og vi skapte sjanser til å score mange flere mål. Det gjorde forresten Molde også.

Rosenborg snudde kampen i løpet av fem minutter i andre omgang. Først ved Erik Hoftun på en corner - deretter ved Jan Derek Sørensen i tomt mål. Og begge gangene var det John Carew som var nest sist på ballen. På vei til å bli en drøm på Lerkendal.

I uvante omgivelser

- Han blir nok vant til det, sier Nils Arne Eggen. - Han John fungerer bra, han. Men noen ganger velger han feil løsninger. Vi er nødt til å snakke litt om det.

- I Vålerenga var jeg stort sett aleine når jeg fikk ballen på topp, sier John Carew. - Her i Rosenborg har jeg medspillere overalt. Og akkurat det er litt uvant. Jeg må venne meg til at jeg har pasningsmuligheter der jeg ikke har hatt det før.

John Carews Lerkendal-debut manglet bare en scoring. Det nærmeste han kom var stolperota. På en klokkerein heading etter kveldens vakreste, kjappeste og mest geniale angrep. På stillingen 2-1.

- Jeg tror på å sende mange folk fram også når vi leder, sier Nils Arne Eggen. - Min filosofi er at du best forsvarer en ledelse ved å angripe. Og med over 18000 på tribunene - og de hadde jo betalt for to omganger - så skal det være sånn. Det er, og har alltid vært, min overbevisning.

Tidenes Tippeliga-kamp

Sjansestatistikken fra Dagbladets penner forteller om 14-9 i Rosenborgs favør. Noen av dem - på begge sider av streken - kom i løpet av få sekunder. Og bare på overtid kunne det vært scoret fire mål - to i hvert - på Lerkendal.

Det forteller alt om Rosenborg-Molde.

- Med tanke på det som skal skje framover ser det veldig bra ut, sier Nils Arne Eggen. - Vi har nok hatt årganger som har vært enda farligere, men nå har vi 15 mann som kan spille hele tida.

- Uansett hvem som går, så savner dere ingen?

- Det er riktig det - nye folk kommer å fyller hullene. Men vi må jo opp med pengeboka da. Det er det som er forskjellen.