- Det beste vi har spilt i år

Rooney mener United har prikket inn storformen til rett tid.

FØRSTE PREMIER LEAGUE-MÅL: Jonny Evans åpnet ballet for Manchester United med sin første Premier League-scoring i karrieren.Foto: SCANPIX/EPA/LINDSEY PARNABY
FØRSTE PREMIER LEAGUE-MÅL: Jonny Evans åpnet ballet for Manchester United med sin første Premier League-scoring i karrieren.Foto: SCANPIX/EPA/LINDSEY PARNABYVis mer

(Dagbladet): Wolves - Manchester United 0-5.

Det er vanskelig nok å komme tilbake etter å ha havnet under mot Manchester United med elleve mann på banen. Da Ronald Zubar presterte å bli utvist etter to tullete gule kort med fem minutter igjen til pause, sto nedrykkstruede Wolves utenfor en tilnærmet umulig oppgave hjemme på Molineux.

Serielederne har nemlig aldri tapt en Premier League-kamp hvor motstanderen har fått en mann utvist i første omgang, og fikk en enkel oppgave med å bygge videre på Jonny Evans ledermål etter 21 minutter - nordirens første Premier League-mål i hans 84. opptreden.

Grei seier Det endte til slutt 0-5, men seieren kunne vært mye, mye større. Bare en god Wayne Hennessey, som kom det rufsete forsvaret foran seg til unnsetning gang etter gang, forhindret at United hadde reist fra Molineux med tidenes største borteseier i Premier League - en rekord de selv innehar etter 8-1 seiern mot Nottingham Forest i 1999.

- Vi er inne i en avgjørende fase av sesongen, og vi spiller den beste fotballen vi har spilt i Premier League i år for tida. Det er viktig å vinne kamper, og fortsetter vi med det, blir dette en ny stor sesong for oss, sier Wayne Rooney i intervjuet med Sky Sports etter kampen.

Sir Alex Ferguson maner spillerne sine til å beholde bakkekontakten etter det han mener ikke var noe mer enn en grei seier.

ØDELEGGENDE UTVISNING: Da Ronald Zubar (midten) pådro seg to unødvendige gule kort, var det over og ut for Wolves.Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon Super
ØDELEGGENDE UTVISNING: Da Ronald Zubar (midten) pådro seg to unødvendige gule kort, var det over og ut for Wolves.Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon Super Vis mer

- Det var okay, men jeg synes ikke det var noe spesielt. Jeg synes uansett vi scoret noen fine mål, sier United-sjefen til Sky Sports.

Valencia-skryt En strålende opplagt Antonio Valencia la på til 2-0 etter en mønsterkontring, før Danny Welbeck pyntet ytterligere på resultatet like før pausesignalet.

- Avslutningen fra Valencia var fantastisk. Antonio er tilbake på laget, og var i fantastisk form i dag. Han la også opp til Danny Welbeck før pause, og det drepte kampen, sier Ferguson.

I overtall og med tre måls ledelse halvveis, var det bare et spørsmål om hvor mye krefter United gadd å legge ned i jakten på å skaffe seg et overtak på City også når det kommer til målforskjell. Svaret var ikke så veldig mye, men likevel nok til at Javier Hernandez fant veien til nettet to ganger i annen omgang.

- Dette var en viktig seier. Det er vanskelig å komme hit til Molineux, hvor vi har slitt tidligere. Da er en 5-0 seier en stor prestasjon, sier Rooney, som gikk målløs av banen, tross en solid forestilling.

16 målscorere United-toppscoreren er imidlertid ikke så grådig at han ikke unner rekkekameratene suksess.

- Før kampen ville vi tatt en 1-0 seier, men en da vi først scoret fem, følte vi at vi kunne scoret flere. Du har alltid lyst til å score selv, men jeg er veldig glad på Danny (Welbeck) og Chicharitos vegne. Det er godt at vi har flere som kan score mål, sier Rooney.

TONEANGIVENDE: Antonio Valencia herjet med Wolves. Ecuadorianeren scoret ett og la opp til to. Her legger han på til 2-0 etter å ha parkert innbytter Eggert Jonsson med en spurt som ble hastighetsmålt til 35 kilometer i timen.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/GLYN KIRK
TONEANGIVENDE: Antonio Valencia herjet med Wolves. Ecuadorianeren scoret ett og la opp til to. Her legger han på til 2-0 etter å ha parkert innbytter Eggert Jonsson med en spurt som ble hastighetsmålt til 35 kilometer i timen.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/GLYN KIRK Vis mer

Og apropos flere målscorere: Jonny Evans var den 16. United-spilleren som har scoret i Premier League denne sesongen.

Trepoengeren betyr at United opparbeidet seg ei luke ned til tabelltoer Manchester City på fire poeng, samtidig som forskjellen i målforskjell nå bare er på tre mål i de lyseblås favør. Byrivalen skal i aksjon mot Chelsea i midtuka.

- Forhåpentligvis klarer vi å oppnå det vi ønsker å oppnå. Det viktigste i dag var at målforskjellen ble redusert med fem mål. Nå er det bare tre, og det kan utgjøre en forskjell på slutten av sesongen, sier Ferguson.