Det beste vi kan sende ut

Dette Molde-laget er snekret for internasjonalt bruk. Det er i hvert fall en start.

KLAR FOR EKSPORT?Molde har det beste internasjonalte snittet i Tippeligaen. Hva det holder til får vi se til sommeren i Champions League-kvaliken. FOTO: Fredrik Varfjell / NTB scanpix.
KLAR FOR EKSPORT?Molde har det beste internasjonalte snittet i Tippeligaen. Hva det holder til får vi se til sommeren i Champions League-kvaliken. FOTO: Fredrik Varfjell / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OLE GUNNAR SOLSKJÆR ble visstnok igjen i Norge for å trene Molde opp på et ok internasjonalt nivå. Det er mye å si om maktstrukturer og kapitalbruk som gjør at klubbens eiere til slutt fikk bundet ham til favorittlaget sitt halvannet år til, men dette er en kveld der det bare skal prates pent om de regjerende seriemesterne:

•• For nå har ingen andre norske lag et like høyt toppnivå.

Molde anno mai 2012 spiller vakker angrepsfotball med en struktur og en bevissthet som gjør at det er lov å håpe på et par gode kamper når kvaliken til Champions League starter om halvannen måned.

STORT lenger er det ikke grunn til å strekke forventningene. Det blir urettferdig mot et lag som ennå framstår mer inntrent enn innkjøpt. Kjell Inge Røkke og Rune Gjelstens Molde velter seg ikke  i en betraktelig større pengebinge enn de nærmeste konkurrentene, men de forvalter midlene sine bra. Omtrent som resten av Tippeliga-toppen med Strømsgodset, Haugesund og Tromsø altså.

Et felles trekk for disse tetlagene er et tydelig spillmønster som bestemmer både opplegg på banen og utvikling av egne pluss importerte spillere. Det er der Molde under Ole Gunnar Solskjær har brukt sine ekstra millioner i forhold til konkurrentene ved å investere i fart og på det viset skodd seg for spill i Europa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer