Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Det betyr ikke så mye for meg hvis vi ryker ut»

Mange ser på kampen i kveld som Åge Hareides eksamen som RBK-trener. Det er han uenig i.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LA CORUÑA (Dagbladet): Hareide mener nemlig at ingen med rot i virkeligheten kan forvente at RBK slår ut Deportivo La Coruña. Spanias tredje beste fotball-lag. Som ikke har vært dårligere enn nummer tre de fire siste årene i ligaen. På grunn av den vanskelige trekningen, på grunn av den urettferdige seedingen til UEFA, så mener altså Hareide at verken han eller RBK har så mye å tape i kveld.

- Det betyr ikke så mye for meg hvis vi ryker ut. Det betyr nok veldig mye mer for supporterne og folket rundt, svarte Hareide på spørsmål fra spanske journalister på den internasjonale pressekonferansen.

Attraktiv

Det betyr ikke at han ikke bryr seg om det hvis RBK skulle tape. Tvert imot. Hareide advarer bare alle som tar det for gitt at RBK skal spille i Champions League. Han ser dessuten store utfordringer i UEFA-cupen.

Champions League

Deportivo-Rosenborg
I kveld TV 3 Kl. 20.30.

- Paradoksalt nok kan det være med og bedre rankingen vår i Europa. Vi scorer flere poeng med å slå et lag fra Litauen, enn å spille uavgjort mot Inter, sukker han.

Derfor nyter han heller stunden i kveld. Så lenge RBK er med.

- Det er sånne kamper i kveld vi vil ha flere av. Det er her du får vite hvor du står. Det er i slike kamper du kan måle deg mot Europas beste. Og skulle det bare bli UEFA-cup, så er målet der klart. Vi skal henge med til over jul. I tre runder. Da får vi seks kamper i Europa, og det i seg selv er en stor utfordring det også.

- Er UEFA-cupen mer attraktiv enn før?

- Ja, jeg vil si det. Det er mange gode lag med.

Godt forberedt

Sammen med assisten Ola By Rise har Hareide gått så grundig som mulig til verks for å lære seg alt om Deportivo. Det har ikke vært lett.

- Den siste treningskampen, spilte de uten sine fem beste spillere. Dessuten brukte de 22 mann gjennom hele kampen. Så det var ikke all verdens utbytte vi fikk av å reise ned hit, sukker Ola By Rise.

- Vi er så godt forberedt som vi kan. Men vi vet jo ennå ikke hvor gode de egentlig kan være siden de fortsatt ikke har spilt i serien. De vet kanskje ikke selv hvor gode de er på sitt beste.

Hareide nikker.

I humør

- Taper vi, så er det ikke fordi vi er dårlig forberedt. Da er vi bare for dårlige.

Men Hareide viser i alle fall at humøret er på topp. Selv om han fortsatt har han litt å hente på å ta igjen Nils Arne Eggens mangeårige pressekonferanse-show før Champions League-kamper.

- Jeg hadde tenkt å advare spanjolene med å si at «The lightening can strike the shithouse, altså, lynet kan slå ned i drit'ern», he, he. Men jeg turde ikke, ler Hareide.

Ute på stadion etter pressekonferansen poserte Hareide meget frivillig for Dagbladet med ei løs hette fra treningsoverdelen.

- Dette er litt Odd Nerdrum. Nå har dere overskrifta: «Jeg er en kitchtrener», ler han rått.

KITCHTRENEREN: Åge Hareide har ikke fått hetta. Det ser bare sånn ut. I går koste han seg og fleipet med alt og alle under treninga. - Jeg har en følelse av at Deportivo ikke er så trygge som de bør være. Sjansen vår ligger i at de undervurderer oss litt, sier han. <!--/BTEK0--><!--BTEK1-->
MEDIAKJØR: RBK-forsvaret ofres mye oppmerksomhet i spansk presse. <!--/BTEK1-->