GLAD I HÅNDBALL: Bjarte Myrhol og sønnen Rasmus etter seieren over Tunisia under håndball-VM i Boxen arena i Herning. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
GLAD I HÅNDBALL: Bjarte Myrhol og sønnen Rasmus etter seieren over Tunisia under håndball-VM i Boxen arena i Herning. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Bjarte Myrhols sønn vil bli håndballspiller

- Det betyr like mye som selve sølvet

Bjarte Myrhol (36) måtte nok en gang ta til takke med et VM-sølv. Veteranen fant derimot trygghet i å ha familien til stede i Herning. Sønnen Rasmus (6) er nemlig like blitt glad i håndball som pappaen er.

Danmark ydmyket Norges håndballguttter i VM-finalen i Herning. Norge visste på forhånd at det kom til å bli tøft, men det var rett og slett en større klasseforskjell enn forventet. Til og med danskene trodde at Sagosen, Abelvik Rød og flere ville klare å stå imot de danske gigantene.

For mesterskapets beste målvakt, Niklas Landin, stoppet det meste som kom hans vei.

- Han demonstrerte plutselig forrykende evner, og var like hurtig som en klapperslange til å stikke ut en arm, en hånd eller et ben. Man trodde jo at Sander Sagosen, Bjarte Myrhol eller Kristian Bjørnsen ville klare å passere ham, skriver danske Ekstrabladet om Landins prestasjoner i finalen.

I tenkeboksen

For Bjarte Myrhol (36) var dette mesterskapet ekstra viktig for ham. Kapteinen begynner å dra på årene, og flere norske medier mente at dette kunne bli hans siste mesterskap, i alle fall dersom Norge tok gull.

Det ble enda ett sølv.

- Jeg syns sølv er en kjempeprestasjon, jeg gjør det, innrømmer veteranen til TV 3.

Resten av de norske spillerne var derimot veldig skuffet etter nok en andreplass.

- Det er ekstremt bittert. Vi går ut der og prøver å gi alt vi har, også blir vi rett og slett overkjørt, sier Magnus Abelvik Rød.

- Det er ekstremt tungt her nå, sier Sagosen.

Til tross for at Myrhol er delvis fornøyd med sølvet, ville nok et gull smakt enda bedre. På spørsmål om han fortsatt tror det er mulig, er han usikker.

- Det vet man aldri. Jeg er en gammel mann som selvfølgelig har lyst til å holde på lenge, men jeg vet ikke.

Han er også usikker på om dette faktisk ble hans siste mesterskap.

- Vi får se. Det er ikke en avgjørelse jeg tar i kveld i alle fall, sier Myrhol.

Veteranen er imponert over det unge mannskapet som nok en gang har tatt seg til en VM-finale. Fra å være en liten håndballnasjon på herresida, har håndballgutta virkelig gjort et navn av seg selv etter mesterskapet i 2017 og nå.

- Det er en gjeng med helt suverene gutter og det viser de gang på gang. Det lover godt for framtiden i norsk håndball, sier Myrhol.

Familien

36-åringen hadde hele familien på tribunen gjennom hele mesterskapet. Selv har Myrhol tidligere uttalt til Dagbladet at han selv blir en bedre håndballspiller av familiens nærvær.

- Jeg håper å få de små dryppene med familien, og bare få se ungene. Det gir slipp på tankene … Jeg håper det kan gi meg noe ekstra også for å prestere bedre på banen. Det betyr mye for meg, sa Myrhol.

Både kona Charlotte og barna Rasmus (6) og Veslemøy (4) var på plass i Herning.

Myrhol kan røpe at sønnen Rasmus har fått den samme forkjærligheten for idretten som pappaen selv har.

- Det betyr like mye som selve sølvet, innrømmer Myrhol.