Det ble bare nesten for Oilers. Klarte ikke å gjenta bragden

Tapte 2-3 på egen is.

HÅRFINT TAP: Stavanger Oilers yppet seg mot Ocelari Trinec, men klarte ikke å vinne på ny mot det tsjekkiske storlaget. Det norske laget tapte 2-3. Foto: Carina Johansen  / NTB Scanpix
HÅRFINT TAP: Stavanger Oilers yppet seg mot Ocelari Trinec, men klarte ikke å vinne på ny mot det tsjekkiske storlaget. Det norske laget tapte 2-3. Foto: Carina Johansen / NTB ScanpixVis mer

Stavanger Oilers yppet seg mot Ocelari Trinec, men klarte ikke å vinne på ny mot det tsjekkiske storlaget. Det norske laget tapte 2-3.

Oilers imponerte alle da de vant på straffeslag mot finske Tappara Tampere torsdag og borte mot det tsjekkiske laget 4-5 for to uker siden. Siddisene visste at oppgjøret i Stavanger ville bli tøft, og Oilers fikk en vanskelig start.

For etter tre minutter angrep Trinec og Zbynek Irgl. Han sendte gjestene i føringene.

Stavanger slo umiddelbart og hardt tilbake. Kun litt over ett minutt senere kombinerte Dan Kissel og Jean-Michel Daoust seg fint inn i tsjekkernes sone og ga pucken til Mathias Trettenes som utlignet for vertene i overtall.

Oilers ga seg ikke med det. Etter halvspilt første perioden var igjen Kissel og Daoust i aksjon. Denne gang sendte Kissel hjemmepublikummet til himmels, da han skjøt Oilers i føringen, en ledelse det så ut som skulle vare ut den første perioden.

Det ville Irgl ikke ha noe av, og ett minutt før utnyttet målscoreren en overtallsperiode og det tsjekkiske storlaget var igjen på høyde med den norske mesteren.

Kampen mot Ocelari var preget av høyt tempo og var en helt annerledes kamp enn mot Tappara på torsdag for Oilers. I annen periode feilet Oilers da Vladimir Dravecky sendte Trinec tilbake i ledelsen i undertall, da vertene mistet pucken i midtsonen.

Oilers forsøkte å få en viktig redusering og fikk muligheter i overtall, men det tsjekkiske laget viste sin defensive klasse og sto imot forsøkene. Det endte 2-3 i Stavanger.

Oilers ligger på 2. plass i gruppe, tre poeng bak Trinec. Kun det beste laget går videre til sluttspillet, men laget på annenplass kan gå videre som en av de fem beste lagene på annenplass.

(NTB)