Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det ble ekkelt stille i den andre enden

Morten Aa Djupvik ringte Northug og fortalte at han slutter.

SLUTTER: Morten Aa Djupvik (t.v.) gir seg som trener for Petter Northug og de andre norske landslagsgutta i langrenn. Foto: Tormod Brenna, Dagbladet
SLUTTER: Morten Aa Djupvik (t.v.) gir seg som trener for Petter Northug og de andre norske landslagsgutta i langrenn. Foto: Tormod Brenna, Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Morten Aa Djupvik slutter som trener for herrelandslaget i langrenn etter denne sesongen. Det bekrefter han selv overfor NRK.

- Det har vært en følelseladd dag, og jeg har felt et par tårer. Det var jammen meg en tyngre avgjørelse å ta enn jeg hadde trodd, sier han.

Han har ringt rundt til løperne og informert om beslutningen i dag. Klokka halv tre vekket han Petter Northug med nyheten.

- Først ble det ekkelt lenge stille i den andre enden. Så spurte han om dette bare var noe jeg tenkte på eller om det var bestemt. Da jeg sa at jeg hadde bestemt meg ble han skuffet, sier Aa Djupvik.

Aa Djupvik overtok som landslagstrener etter OL-sesongen 2006, og har vært sjef i hele Northugs tid på seniorlandslaget.

Aa Djupvik sier det er hensynet til familien som gjør at han gir seg. I januar ble han pappa til lille Emil, og det er utfordrende å kombinere familielivet med all reisingen det innebærer å være landslagstrener.

- Med omtrent 150 reisedøgn i året har det vært en utfordring å få ting til å gå opp på hjemmebane. Dessuten føler jeg at landslaget nå står ved et veiskille, der vi nettopp er ferdig med VM, og bør ha en trener som skal holde på til etter Sotsji-OL i 2014, sier 36-åringen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media