Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det ble en parodi av en fotballkamp

Ole Gunnar Solskjær mente Sandnes Ulf fikk en liten fordel av å ha spilt to kamper på rad på klissvåte baneforhold.

Molde-Sandnes Ulf 3-2 (2-0)

MOLDE (Dagbladet): Sandnes Ulf kom god forberedt til Molde i kveld.

De spilte forrige kamp hjemme mot Odd Grenland, i det som for ettertiden framstår som en skandalekamp på grunn av alt vannet på banen.
I kveld gjenopplevde Sandnes Ulf marerittet med skandaløst dårlig bane. Siden tidlig søndag har regnet høljet ned over Molde. Fra første spark på ballen fremstod alt ute på matta på Aker stadion fullstendig tragikomisk.

— Det var mange tilfeldigheter i denne kampen. Det kom to mål mot slutten som neppe ville skjedd om forholdene hadde vært bedre. Dette var ikke fotball. Det var flaks og uflaks som avgjorde. Det ble en parodi av en fotballkamp, sa Solskjær ifølge NTB etter kampen.

Dommeren avgjør - alltid - Det er dommeren som avgjør om kampen skal avbrytes. Primært går det på om det er sikkert for spillerne, men også det estetiske med spillet er en del av vurderingen, sier leder for konkurranseavdelingen i Norges Fotballforbund Nils Fisketjønn til Dagbladet. Han legger til at en Tippeliga-kam i prinsippet kan avbrytes når som helst underveis. -Men terskelen for å avbryte er veldig høy når Molde for eksempel leder 2-0, sier han. Med de store vannmengdene på toppen av banedekket i dagens kamp, er det naturlig at finspillet var blottet med sin tilstedeværelse. Det som aldri var borte, var komiske situasjoner og solid vannsprut. Elendige baneforhold til tross, det ble scoret mål. Og det alt etter to minutter og 40 sekunder.


Moldes Mattias Mostrøm er såpass lett på fot, at det kunne virke som at han ikke ble påvirket av overflatevannet da han gikk fra egen banehalvdel og skøyt fra 18 meter. Skuddet gikk via stanga og inn til 1-0.

Tragikomisk Etter scoringen skjedde det ikke noe som lignet på målsjanser, bare en hel masse pasninger som aldri nådde fram da ballen ble stoppet effektivt av alt vannet. Først etter 21 minutter skjedde det noe av betydning.

Joshua Gatt tråklet seg gjennom vannet og med to Sandnes Ulf-spillere tett på seg, falt han i en av de store sølepyttene som dominerte 16-meterfeltet til Sandnes Ulf-keeper Aslak Falch.

ELENDIG BANE: Moldes Kristoffer Paulsen Vatshaug (midten) og Martin Linnes (t.v.) i duell med Christian Lund Gytkjær (t.h.).
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
ELENDIG BANE: Moldes Kristoffer Paulsen Vatshaug (midten) og Martin Linnes (t.v.) i duell med Christian Lund Gytkjær (t.h.). Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Dommer Trond Ivar Døvle dømte straffe til Molde.

Om det var et tvilsomt straffespark, brydde ikke Jo Inge Berget seg om. Han klinket til og sørget for at Molde gikk opp i ledelsen 2-0.
Stillingen holdt seg til pause.

Etter hvilen fortsatte den tragikomiske «fotballkampen». Stadig oftere ble spillet hakket opp av en ball som ikke ville trille. Ved en anledning ble Molde-keeper Espen Bugge Pettersen nesten lurt av ballen som på humoristisk vis passerte han og holdt på å trille i mål.

Sju minutter før slutt reduserte Sandnes Ulf på hjørnespark. Bugge Pettersen får ikke rent treff på en ut-boksing og returen går innom noen spillere før  Tommy Høiland får den inn.

Og dramatikken bare steg da Sandnes Ulf så Molde gå i totaloppløsning i egen 16-meter på neste hjørnespark, minuttet etter. Denne gang var det Anel Raskaj som fikk klem på ballen og skjøt omtrent gjennom fire Molde-forsvarere.

Men hjemmelaget svarte på trusselen.

Ett minutt etter Sandnes Ulfs utligning, klinker Vegard Forren ballen i mål 18 meter. Skuddet gikk helt oppe i hjørnet.

Da gjenstod tre minutter av ordinær tid.

De minuttene falt alt tilbake til vannkrig som normalt.

- Gutta er superfornøyd. Nå har vi landslagspause, så det var godt med seier. Jeg er Kjempefornøyd, sa Ole Gunnar Solskjær etter kampen.