TAR PLUMBO I FORSVAR: Rosenborg-spiss Mushaga Bakenga engasjerte seg på Twitter etter stormen rundt Plumbo-vokalist Lars Erik Blokkhus. - Jeg synes han har fått altfor mye pes, sier Bakenga til Dagbladet. 
Foto: Ned Alley / Scanpix
TAR PLUMBO I FORSVAR: Rosenborg-spiss Mushaga Bakenga engasjerte seg på Twitter etter stormen rundt Plumbo-vokalist Lars Erik Blokkhus. - Jeg synes han har fått altfor mye pes, sier Bakenga til Dagbladet. Foto: Ned Alley / ScanpixVis mer

- Det ble enveiskjøring mot den stakkars fyren

RBK-Bakenga gir Plumbo en støttepasning.

(Dagbladet): Plumbo-vokalist Lars Erik Blokkhus har møtt massiv fordømmelse etter lørdagens Spellemann-utdeling, der han og bandet vant prisen for årets hit med låta «Møkkamann».

- Vet du hva? Når jeg ser på dere to, får sangen plutselig et nytt navn: «Moccamann», sa Blokkhus til prisutdelerne Yusuf og Tshawe fra Madcon.

Etterpå ble Plumbo både buet av scenen, og Blokkhus fikk et glass øl i hodet av Kaizers Orchestra-gitarist Terje Røthing.

Rosenborg-spiss Mushaga Bakenga, som på sin Twitter-profil beskriver seg selv som «ydmyk og jordnær trønder/kongoleser», satt hjemme og fulgte Spellemann-sendingen på TV-skjermen.

- Mokkamann faktisk... Kleint, skrev han på Twitter etter Blokkhus' mageplask.

I løpet av gårsdagen syntes han likevel Plumbo-vokalisten fikk ufortjent mye tyn, og la ut følgende melding til sine følgere:

- Selv som en såkalt «mokkamann» må jeg si at saken har tatt litt av. Viktigere saker som foregår!

- Han har sagt unnskyld
Overfor Dagbladet utdyper han:

- Når han (Blokkhus) har beklaget seg, og lagt seg flat, da synes jeg det er feil å fortsette kjøret mot ham. Det ble enveiskjøring mot den stakkars fyren. Ja, han dreit seg ut, men han sa unnskyld. Da går vi videre. Jeg synes han har fått altfor mye pes, i tillegg til ølkastinga. Jeg gikk over til å synes synd på fyren, sier Bakenga.

- Hvordan opplevde du kommentaren da den falt?

- Det var bare rart og kleint. Det var det første som slo meg. Jeg ble ikke irritert, selv om det var håpløst sagt av ham. Han vant en pris for første gang og var ikke vant med sånne ting, og ville nok bare si noe artig. Det var et veldig mislykket forsøk på en spøk.

- Hvordan tror du at du ville reagert om du fikk en slik kommentar i fleisen?

- Jeg skjønner at fyren skulle prøve å være artig. Der og da hadde jeg kanskje flirt med, og så fortalt ham etterpå at det ikke var bra. Jeg hadde syntes det var dumt, men ikke lagt noe mer energi i det.

Reaksjonene fra Tshawe etterpå, der han kalte Blokkhus et «jævla fittehull», mener han er slikt som kan skje i kampens hete. Det gjelder også øltømmingen fra Kaizers-Røthing.

- Han fra Kaizers hadde sikkert litt promille i blodet, og var fyrt opp. Da Tshawe ble intervjuet etterpå var han nok i fyr og flamme. Jeg vet av erfaring at man kan si ting man ikke mener når man er irritert i en intervjusituasjon. Han burde kanskje ventet litt med å si noe, sier han.

Selv sier Bakenga at han svært sjelden har opplevd rasisme i Norge. Og de gangene han har følt at noe har vært over streken, har han sagt ifra.

- Det er ikke noe stort problem i Norge, slik jeg ser det. Jeg er en fyr som har humor og tåler litt, og det er forskjell på en spøk og direkte rasisme. Er det noe jeg ikke liker, sier jeg fra, men jeg blir ikke irritert. Uansett har jeg så og si aldri opplevd noe sånt, sier RBK-spissen.

Høye mål i RBK
For en drøy måned siden ble han koblet til Hannover i Bundesliga, der han i så fall kan bli lagkamerat med Moa. Siden da har han ikke hørt noe særlig mer, og for øyeblikket tenker han bare på kommende sesong med Rosenborg.

- Jeg fokuserer bare på RBK, og er fornøyd med å bli her også. Det er langt fra noe nederlag å være her, tvert imot, jeg er kjempespent på sesongen.

Sist sesong scoret han 12 mål på 26 kamper. Slett ingen dårlig statistikk for en unggutt født i 1992, men Bakenga er ikke helt fornøyd selv.

- Jeg er ikke fornøyd med sesongen under ett, men jeg er fornøyd med avslutningen hvor jeg følte jeg tok vare på sjansene mine. Jeg har satt meg enda større mål for sesongen som kommer. Jeg skal ha et høyt scoringssnitt i forhold til spilletid.

- Hvor høyt?

- Rundt 0,6 (scoringer per kamp). Og gjerne mer enn det. Jeg har satt meg store mål, og håper utviklingen fortsetter, sier han til Dagbladet. 

TRÅKKET I SALATAN: Her prøver Lars Erik Blokkhus å si noe morsomt i takketalen, men det endte med mageplask. 
Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix
TRÅKKET I SALATAN: Her prøver Lars Erik Blokkhus å si noe morsomt i takketalen, men det endte med mageplask. Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix Vis mer