I EN EGEN KLASSE: Her gratuleres Marit Bjørgen av Therese Johaug og Kristin Størmer Steira etter den overlegne stafettseieren i La Clusaz i ettermiddag. 
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
I EN EGEN KLASSE: Her gratuleres Marit Bjørgen av Therese Johaug og Kristin Størmer Steira etter den overlegne stafettseieren i La Clusaz i ettermiddag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

- Det ble ganske overlegent

Marit Bjørgen sørget for nok en overlegen norsk stafettseier.

LA CLUSAZ (Dagbladet): Ingen i hele verden var overrasket over at Marit Bjørgen parkerte Kerttu Niskanen fra Finland på den siste etappen av dagens verdenscupstafett i Frankrike.

- Jeg burde jo være et sterkere kort enn henne også, sier Marit Bjørgen til Dagbladet etter løpet.

- Jeg kjente jeg gikk lett bak der, og så bestemte jeg meg for å trå til på den andre runden. Da fikk jeg de meterne jeg trengte med en gang, fortsetter hun.

Overlegent
Og selv med stavbrekk og fall på den første etappen vant altså Norge overlegent nok en gang. Nesten et halvt minutt endte Norges førstelag foran finnene på andreplass.

Og med Norges andrelag på tredje.

- Det ble ganske overlegent til slutt, jeg tror Marit hadde grei kontroll hele veien, medgir Egil Kristiansen.

Venter med VM-laget
Han vet han rår over verdens sterkeste kvinnelag i langrenn, og kommer til å få hodebry med å ta ut de fire som skal gå VM-stafetten i Val di Fiemme.

- Vi må bruke rennene vi har igjen til å ta ut det endelige laget, sier Kristiansen, uten at han legger skjul på at både Therese Johaug på andre etappe, og Marit Bjørgens ankeretappe er sikre kort.

- Vi må sikre at det er de som er i best form i VM som går, sier Kristiansen.

For Marit Bjørgen ble helgen en ordentlig opptur. Hun vant overlegent i klassisk i går, og viste at også skøyteformen er intakt etter konkurranseavbruddet.

- Helga var veldig bra, den viser at jeg har gjort mye riktig, og så håper jeg at jeg kan ta med meg det inn til VM, sier Bjørgen til Dagbladet.