Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det ble helt crazy

Bob Bradley etter målrik andreomgang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Start - Stabæk 2-3 (0-0)

(Dagbladet): Stabæk vant 3-2 borte mot Start søndag kveld, og klatret til åttendeplass på tabellen.

De nyopprykkede fra Bærum har dermed hele ni poeng ned til nedrykksplassen som så mange spådde dem på før sesongen. På de siste seks Tippeliga-kampene har Stabæk bare tapt én. 

- Jeg er ikke fornøyd med at vi slipper inn et mål på overtid, det virker som vi alltid skal gjøre ting på den vanskelige måten. Men det er tre gode poeng, og nå skal jeg la spillerne nyte seieren, sa Bob Bradley til C More etter kampen. 

Etter en målløs førsteomgang, sa Stabæks amerikanske trener at gutta hans måtte opp et hakk etter pause. Bradley fikk svar på tiltale, med scoring allerede etter to minutter av de siste 45. 

- Vi startet veldig bra i andreomgang. Etter at det utlikna til 1-1 ble det en helt «crazy» kamp. Men som sagt: Det er tre viktige poeng, og laget fortsetter å vokse som de har gjort i hele år, og de fortsetter å spille bra fotball, sa Bradley til C More. 

Sørlendingene, på sin side, har ikke kvittet seg helt med nedrykksspøkelset. Fire poeng skiller det nå ned til Haugesund og Sogndal. Likevel klarte Mons Ivar Mjelde å ta med seg noe positivt etter kveldens nederlag. 

- Jeg synes vi var best i førsteomgang. Selv skapte vi fem gode sjanser, mens vi holdt Stabæk unna. Defensivt var det én av årets beste omganger for vår del. Men måten vi åpnet andreomgangen på gjør at vi skaper trøbbel for oss selv. Når vi da i tillegg må jage scoring og dytte fram litt ekstra folk, får Stabæk, med sine raske spillere, kampen inn i den leia de ønsker, sa Mjelde til C More. 

Olofinjana-kanon Det var to av Tippeligaens middelhavsfarere som møttes i Kristiansand i kveld. En hederlig plassering over midten av tabellen er det beste begge disse lagene kan håpe på, men et par dårlige resultater på rappen kan gjøre at nedrykksspøkelse puster dem i nakken. 

Åpninga på Sør Arena var mer preget av arbeidsomme og aggressive spillere enn makrellfotball. Riktignok hadde Fredrik Brustad og Espen Hoff hver sin mulighet i løpet av åpningsminuttene, men ingen av dem var av det sjokkerende store slaget.

TAKKET FANSEN: Et knippe bæringer hadde tatt turen til det fagre sørland denne søndagskvelden for å støtte sitt kjære Stabæk. De fikk valuta for pengene og en hjertelig takk av sine helter etter kampen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix
TAKKET FANSEN: Et knippe bæringer hadde tatt turen til det fagre sørland denne søndagskvelden for å støtte sitt kjære Stabæk. De fikk valuta for pengene og en hjertelig takk av sine helter etter kampen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix Vis mer

Mer sjokkerende var kanskje det som skjedde i forkant av en corner etter elleve minutter. Nevnte Hoff gikk plutselig over ende inne i Stabæk-feltet. Reprisen viser at det var noe knuffing mellom Hoff og gjestenes sisteskanse Mande Sayouba, før Start-spissen datt om etter det som kunne se ut som et slag fra keeperen.

Det må selvsagt understrekes at det ikke var noe som minnet om scener fra UFC, og dommer Ken Henry Johnsen gjorde trolig det rette da han ga begge spillerne det gule kortet. To minutter seinere fikk også Seyi George Olofinjana den gule advarselen etter en takling som ga kortet et aldri så lite oransjeskjær. 

CRAZY: Bob Bradley synes nesten det ble litt mye da hans Stabæk og motstander Start til sammen scoret fem mål de siste 45 minuttene. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix
CRAZY: Bob Bradley synes nesten det ble litt mye da hans Stabæk og motstander Start til sammen scoret fem mål de siste 45 minuttene. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix Vis mer

Den tidligere Premier League-spilleren viste at han også kan bruke alle sine krefter på ballen, da han etter 19 minutter klinket til fra 25 meter. Stabæk-keeper Sayouba hadde mer enn nok med å få opp hendende for å slå til corner.

Innbytter-goal Om ikke den første omgangen ga store sjanser eller scoringer, åpnet den andre desto bedre.

Først fikk Franck Boli en bra mulighet etter snaut to minutter, men ble hindret av en årvåken Terje Reinertsen. Bare sekunder seinere scoret Fredrik Brustad kampens første mål. Et innlegg fra venstre fant den lynraske Stabæk-spissen inne i feltet. 25-åringen fikk en enkel jobb med å sette pannebrasken til og heade inn 0-1 fra kloss hold.

UTLIGNET: Matthías Vilhjálmssons heading til 1-1 ble til slutt bare ett av to trøstemål for Start. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
UTLIGNET: Matthías Vilhjálmssons heading til 1-1 ble til slutt bare ett av to trøstemål for Start. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

Vertene jaget utligning, men det var ikke før sørlendingene satte innpå Matthías Vilhjálmsson at de fikk uttelling. Islendingen entret banen etter en drøy time, og hadde bare vært på matta i fire minutter da han skallet inn utligninga. Forarbeidet var det Zlatko Tripic som stod for, i form av et lekkert slått frispark fra høyresida. 

Men gladkristne sørlendinger fra bibelbeltet var ikke lenge i paradis.

Afrikansk kombo Amerikanske Andrew Jacobson, som skal dele garderobe med David Villa og Frank Lampard fra neste år, ga gjestene fra Bærum ledelsen igjen etter 72 minutter. Bob Bradleys landsmann fyrte av et skudd fra 17-18 meter. Avslutninga var for så vidt ganske hardt, men den hadde retning rett mot Start-keeper Reinertsen. Sistnevnte klarte derimot ikke å få opp armene for å avverge, og dermed 2-1 til Stabæk. Den scoringa må nok Reinertsen på sin kappe.

Fem minutter seinere punkterete Franck Boli kampen.

Ivorianeren mottok en fin pasning fra landsmann Luc Kassi, dro av en Start-forsvarer først, før han fintet ut nevnte Reinertsen og til slutt trillet ballen i det åpne målet. 3-1, og så godt som avgjort på Sør Arena.

0-1: De hvitkledde gjestene jubler etter kampens første mål. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix
0-1: De hvitkledde gjestene jubler etter kampens første mål. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix Vis mer

Med ett minutt igjen av tilleggstida reduserte Ernest Asante til 2-3 med en volley fra 16 meter, men det føltes aldri som om ledelsen til Stabæk var truet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!