TAKLET IKKE PRESSET: Lindsey Vonn havnet utenfor pallen i utforrennet. Foto: AP Photo/Marco Trovati/NTB Scanpix
TAKLET IKKE PRESSET: Lindsey Vonn havnet utenfor pallen i utforrennet. Foto: AP Photo/Marco Trovati/NTB ScanpixVis mer

Det ble helt stille på stadion da Vonn var halvveis i løypa

Kom ikke på pallen da Tina Maze fikk revansj.

BEAVER CREEK (Dagbladet): For de aller fleste ville en bronse i VM vært en stor triumf. Men ikke for Lindsey Vonn.

Tirsdag måtte hun se seg slått av Tina Maze og Anna Fenninger, og i dag hadde hun antakeligvis karrierens siste mulighet til å ta en mesterskapsmedalje i bakkene der hun lærte seg å stå på ski.

Men det ville seg ikke for hjemmehåpet, som havnet langt utenfor pallen. Og det var nettopp Maze og Fenninger som strødde salt i såret til utøveren fra USA.

Mektig renn Super-G-vinneren Anna Fenninger fra Østerrike leverte en strålende utfor, og tok en soleklar ledelse på over sekundet fra startnummer 16.

- Se på Anna Fenninger. Dette kan bli fryktelig ekkelt for Lindsey Vonn og konkurrentene, sa NRKs Andreas Toft på direkten.

- Dette skal bli vanskelig å slå, uttalte Kjetil André Aamodt etter kanonløpet.

Lista var lagt for de andre forhåndsfavorittene. Og det var litt av en jobb de sto overfor.

Sølvvinneren fra super-G, Tina Maze, ga svar på tiltale, og kjørte ned til en knapp ledelse med 0,02 sekunder. Plutselig hadde hun fått sin revansje, vel vitende om at Lindsey Vonn ventet på toppen.

Vanskelig oppgave Allerede en time før start tikket det inn en melding på telefonen til Dagbladets utsendte om at Red Tail Stadium var full. Hjemmepublikummet hadde møtt opp mannsterke for å støtte alpinfenomenet som flyttet til Vail i en tidlig alder for å dyrke sitt enorme talent.

Da Lindsey Vonn satte utfor «Raptor»-løypa fra startnummer 22 var til et unisont jubelbrøl fra hjemmefansen.

Ved første veklsing var hun helt likt med Tina Maze, og lydnivået økte. Men så tapte hun plutselig flere tideler i midtpartiet. Det ble helt stille blant publikum, med sporadiske forsøk på å juble fram sitt hjemmehåp.

Vonn gikk i mål på en skuffende 5. plass, tydelig misfornøyd. Hun vinket likevel tappert til fansen.

Det var tydelig at alvoret preget henne, mente Kjetil André Aamodt.

På det jevne Ragnhild Mowinckel og Maria Tviberg representerte de norske flaggene i dagens renn, men fra startnummer 29 og 30 sleit de norske jentene med å hevde seg.

Ragnhild Mowinckel kjørte ned til en foreløpig 25. plass fra startnummer 29. Den norske utøveren så ikke akkurat fornøyd ut i målområdet.

- Jeg hadde håpet at det var mye bedre. Det blir litt småfeil som ødelegger hele veien, og da går det dessverre ikke fort nok. Jeg hadde følelsen av at jeg prøvde mitt beste - forholdene var ikke helt det som passer meg i dag,sier Mowinckel til Dagbladet.

- Likevel, det var ikke 25.-plass jeg håpet på så jeg er skuffa over resultatet.

Maria Tviberg kjørte litt saktere, og lå som nummer 27 da 30 utøvere hadde kjørt. Likevel var hun hakket mer fornøyd enn sin lagvenninne. Hun klarte nemlig målet hun hadde satt seg om å kjøre raskere enn 1,48.

- Det klarer jeg. Jeg kan ikke si meg noe annet enn fornøyd. Hadde jeg klart en topp 15 i kombinasjonen hadde det vært veldig kult. Nå skal vi analysere videoen for å se hvor vi kan kneppe inn litt til, sier Tviberg.