- Det ble jo veldig moro da Tora vant

Berger ga Jon Herwig Carlsen en verdig mesterskaps-avskjed.

IKKE FÅTT TID TIL Å TENKE: Jon Herwig Carlsen har hatt nok med å kommentere under VM.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
IKKE FÅTT TID TIL Å TENKE: Jon Herwig Carlsen har hatt nok med å kommentere under VM. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

(Dagbladet): NRKs mangeårige skiskytterkommentator Jon Herwig Carlsen gir seg etter sesongen. I dag kommenterte han for siste gang et stort mesterskap i skiskyting. Med gull til Tora Berger ble det en verdig avskjed for kommentatoren.

- Det ble jo veldig moro da Tora vant. Det er mye morsommere å kommentere norsk gull enn 17-18. plasser, sier Herwig Carlsen til Dagbladet.

Herwig Carlsen har ikke fått roen til å tenke så mye på at det var siste dagen han kommenterte i et stort mesterskap.

- For å være ærlig så har jeg ikke fått tid til å tenke så mye. Det har vært veldig hektisk under VM. Jeg treffer mange venner her, og har ikke fått tid til å tenke skikkelig på det. Kommer nok til å tenke mer på det senere, sier Herwig Carlsen før han legger til:

- Men jeg tror jeg er veldig fornøyd med avgjørelsen.

Ikke vemodig Han mener at det ikke er en vemodig dag selv om det nå nærmer seg slutten for hans egen del i kommentatorboksen. Herwig Carlsen gleder seg bare over at Tora Berger vant. På spørsmål om han kunne komme med noen personlige høydepunkter i karrieren, svarte han:

- Da tror jeg Dagbladet må komme med et ekstranummer i morra om jeg skal ramse opp det, sier Herwig Carlsen, som likevel gir oss en kort oppsummering:

- Det startet vel med Eirik Kvalfoss som tok gull i Minsk i 1982, og fortsatte med Nagano-OL i 98 da Bjørndalen vant sprinten og Hanevold 20-kilometeren. Liv Grete Skjelbreid Poirée har også vunnet mye opp gjennom årene. I 2002 da Ole Einar Bjørndalen vant mye, og det samme i 2004. Og ikke minst i fjor da Hegle Svendsen og Bø var gode. Kort oppsummert kan jeg bare si at det har vært mange øyeblikk, sier Herwig Carlsen.

Han er overhodet ikke redd for fremtiden til de som snart skal ta opp arven etter ham.

- Det går så bra. Da Kjell Kristian Rike døde var det mange som stilte spørsmålet ved de som skulle ta over, men Andreas Smith vært utrolig flink, og er det fortsatt. Hvem han får ved sin side er ikke bestemt så vidt jeg vet, men jeg er sikker på at det vil gå bra, sier Herwig Carlsen.