Det ble kalt «århundrets kamp»

I morgen er det 40 år siden.

«Fight of the Century»:Tirsdag er det 40 år siden en av historiens legendariske boksekamper. Muhammad Ali og Joe Frazier møttes i Madison Square Garden. Foto: AP Photo / Mitsunori Chigita / Scanpix
«Fight of the Century»:Tirsdag er det 40 år siden en av historiens legendariske boksekamper. Muhammad Ali og Joe Frazier møttes i Madison Square Garden. Foto: AP Photo / Mitsunori Chigita / ScanpixVis mer

Tirsdag er det 40 år siden en av historiens legendariske boksekamper. Muhammad Ali og Joe Frazier møttes i Madison Square Garden. Begge var ubeseiret i karrieren som profesjonelle før kvelden i New York. De fleste tilskuerne ble sjokkert da Ali havnet i kanvasen. «Fight of the century» er en klassiker.

Ali hadde fire år før blitt fratatt sin bokselisens og VM-tittel fordi han nektet å tjenestegjøre i Vietnam. Frazier startet massasjen av Ali i 11. runde. I den siste (15) ble en voldsom venstre hook for mye for Ali. Han segnet om i et ringhjørne.

- Jeg banket deg opp, sa en opprømt Frazier. Ali hadde vært eplekjekk og noe nær nedlatende overfor Frazier i oppkjøringen til kampen.

(NTB)