Det ble kalt tidenes drama i norsk fotball. Den største helten må være Kristoffer

Åsane-spiller Kristoffer Nesse Stephensen brakk beinet da han skaffet straffe på overtid.

(Dagbladet): Åsane kunne i går feire til langt på natt at de berget plassen i Obos-ligaen. Gårsdagens ligaavslutning har blitt beskrevet som tidenes drama i norsk klubbfotball. Åsane var midt i dramaet og var en av klubbene som befant seg under streken etter kampuret hadde passert 90 minutter.

Åsane kom under tre ganger mot tabelljumbo Hønefoss, men slo tilbake like mange kamper. Sluttminuttene på Aka Arena ble dramatiske. På stillingen 3-2 ofret Kristoffer Nesse Stephensen seg og skaffet straffespark. Martin Ueland scoret sikkert og sørget for at Åsane klatret over nedrykksstreken (Jervs scoring mot Follo seks minutter på overtid, ville uansett ha berget Åsane).

Se situasjonen i videovinduet ovenfor!

Taklingen på Nesse Stephensen var så brutal at Åsane-angriperen ble påført et alvorlig leggbeinsbrudd.

Blåmandag eller? - Jeg har hatt det bedre. Men operasjonen var vellykket, sier Kristoffer Nesse Stephensen til Dagbladet mandag formiddag.

Mens lagkameratene dro hjem for å feire at plassen ble sikret, måtte Nesse Stephensen tilbringe natta på Ringerike sykehus.

 FLERE MÅNEDER UTE:  Kristoffer Nesse Stephensen må belage seg på over to måneder uten å spille fotball. Her feirer han en seier med Sogndal i 2013. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
FLERE MÅNEDER UTE: Kristoffer Nesse Stephensen må belage seg på over to måneder uten å spille fotball. Her feirer han en seier med Sogndal i 2013. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer

- Var det verdt det?

- Ja, for hele klubben og spillergruppa var verdt det. For meg personlig er jeg mer usikker, men hvis valget er å rykke ned eller et brudd i foten, så tar man brudd i foten da, sier Nesse Stephensen.

Han skjønte med en gang at noe var alvorlig galt da han gikk ned innenfor straffefeltet.

- Det var bare å skrike etter hjelp.

- Fikk du med deg straffescoringen?

- Nei. Jeg hadde nok med å skrike og grine. Jeg hørte noe jubel i bakgrunnen og fikk vite etter hvert at det ble mål.

Kontraktsløs - Satt litt på spissen: Der og da ofret han foten for Åsanes eksistens, sier trener Kjetil Knutsen til Dagbladet.

For Åsane-treneren er det en herlig mandag. Plassen er sikret og sola skinner på verandaen hjemme i Bergen. Mye takket være Nesse Stephensen.

- Jeg har trent og kjent Kristoffer lenge. Jeg vet hvor mye fotball betyr for han. Det er ikke overraskende at det var han.

24-åringen som har hatt en god høst i Åsane-drakta er faktisk på utgående kontrakt. Men sjansen er stor at han vil få et nytt tilbud etter den heroiske innsatsen søndag kveld skal vi tro trener Knutsen.

- Det er ikke jeg som styrer med det, men akkurat i den saken, kan jeg ikke si annet enn ja.

Hovedpersonen selv tror også at det går mot en ny sesong i Obos-ligaen med Åsane-logoen på brystet.

- Mye tider på at jeg fortsetter. Vi er fin gruppe med spillere og trenere. Nå må jeg bare komme meg på beina og bli frisk igjen.

 TOMMEL OPP:  Åsane-spiller Kristoffer Nesse Stephensen ble operert seint i går kveld på Ringerike sykehus. Foto: Kristoffer Nesse Stephensen.
TOMMEL OPP: Åsane-spiller Kristoffer Nesse Stephensen ble operert seint i går kveld på Ringerike sykehus. Foto: Kristoffer Nesse Stephensen. Vis mer