Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det ble litt for spennende

Kvålsvoll hyller Hushovd.

GRØNN TRØYE: Oksen fra Grimstad feirer sin grønne trøye etter spurten på Champs Elysées.Foto:  EPA/HORACIO VILLALOBOS
GRØNN TRØYE: Oksen fra Grimstad feirer sin grønne trøye etter spurten på Champs Elysées.Foto: EPA/HORACIO VILLALOBOS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Atle Kvålsvoll fulgte avslutningen på Tour de France fra sofaen, og fikk se Thor Hushovd sykle inn til en 6. plass.

Til tross for Mark Cavendish' maktdemonstrasjon vinner Thor Hushovd den grønne trøya med 10 poeng.

- Det ble litt for spennende på slutten der. Det kunne jo gått riktig ille det der, han gikk jo nesten i gjerdet, sier Hushovds trener til Dagbladet like etter løpet.

- Columbia gjorde igjen en kjempejobb på opptrekket, men det viktigste for Thor var jo å få den grønne trøya og Thor ville ikke ta noen sjanser.

Det gjensto bare to hundre meter av Tour de France '09 når rytterne i front suste gjennom den siste svingen. Mark Cavendish og hans hjelperytter rykket ifra, og Hushovd ble sperret inne langs vantet.

- Julian Dean prøvde å nå opp til hjulet til Cavendish, og Thor ble presset inn i gjerdet. Han ville ikke ta noen sjanse der, og bremset ned istedenfor å tråkke på som han kanskje ville gjort det om det sto om den grønne trøya, sier Kvålsvoll.

FORNØYD: Trener Atle Kvålsvoll med Thor Hushovd bak i Tour de France, 2008. Foto: Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
FORNØYD: Trener Atle Kvålsvoll med Thor Hushovd bak i Tour de France, 2008. Foto: Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

- Han hadde nok ikke slått Cavendish uansett, medgir Kvålsvoll.

Cervelo-laget har fått kritikk for at de ikke har hjulpet Hushovd nok på opptrekkene, men Kvålsvoll er ikke så kritisk som mange andre.

- Han har nok fått mer hjelp enn det har sett ut, sier Kvålsvoll.

I nesten samtlige massespurter har Hushovd hengt på hjulet til Mark Cavendish og Columbia-toget, og gjør kanskje prestasjonen til grimstadværingen enda mer imponerende.

- Det understreker bare hvor sterk Thor er. Han er råsterk, og har gjort det beste ut av situasjonen, sier Kvålsvoll til Dagbladet.

RASKEST: Mark Cavendish var overlegen i den siste spurten. Foto: AP Photo/Bas Czerwinski
RASKEST: Mark Cavendish var overlegen i den siste spurten. Foto: AP Photo/Bas Czerwinski Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!