I BAKLEKSA:  Henrik Kristoffersen var eneste nordmann som fikk kjøre finaleomgangen. Han endte som nummer 14. Foto: Christophe Karaba / EPA / NTB Scanpix
I BAKLEKSA: Henrik Kristoffersen var eneste nordmann som fikk kjøre finaleomgangen. Han endte som nummer 14. Foto: Christophe Karaba / EPA / NTB ScanpixVis mer

- Det ble litt sånn halvveis nedover

Kristoffersen nummer 14 da Matt vant.

Mario Matt fra Østerrike vant søndagens verdenscupslalåm i Frankrike. Henrik Kristoffersen endte på 14.-plass som eneste nordmann i finaleomgangen.

Matt ledet etter første omgang og seiret over halvsekundet foran svenske Mattias Hargin. 34-åringen tok sin første seier på nesten tre år og er den eldste mann som har vunnet et verdenscuprenn i slalåm. Han slo rekorden til Finn Christian Jagge.

- Dette gjør meg veldig stolt. Jeg har vært nær seier de siste årene, men gjort dumme feil. I dag lyktes det, sa Matt.

- Litt sånn halvveis Patrick Thaler (35) fra Italia tok tredjeplassen og ble den eldste som har vært på pallen i slalåm.

Kristoffersen kjørte inn til 14.-plass i første omgang og holdt den plasseringen etter å ha notert 10. beste tid i finaleløypa.

- Det var OK, men ikke mer enn det. Jeg kjørte veldig bra på toppen i annen omgang, men så ble det litt sånn halvveis nedover. I fjor gjorde jeg mitt dårligste renn her i Val d'Isère i fjor. Det jeg gjorde i dag var bedre enn i fjor, men det skulle bare mangle, sa Kristoffersen til NTB.

- Jeg får ta med det positive, trene mer og smelle på videre.

Kristoffersen skal kjøre europacup slalåm kommende uke og deretter storslalåmrennet i Alta Badia to dager før julaften.

Slet seg ned Kristoffersen, som ble nummer ni i storslalåm lørdag, slet seg i mål i en første omgang hvor mange andre kjørte ut. Han hadde problemer underveis, og 1,39 sekunder skilte til Matt etter den første omgangen.

I finaleløypa kjørte romerikingen ett hundredel raskere enn Matt og endte dermed 1,38 sekund bak vinneren.

Sebastian Foss Solevåg startet sent, men var nær en plass i finaleomgangen. Han endte på 32.-plass, og var 2,44 bak ledende Matt. Ni hundredeler skilte Solevåg fra å få kjøre i 2. omgang.

Mange kjørte ut Leif Kristian Haugen var revansjlysten etter 17.-plassen lørdag, men alpinisten fra Lommedalen kom tidlig ut av rytmen og kjørte ut. Haugen var tydelig oppgitt over seg selv etter den tidlige exiten.

Jonathan Nordbotten fulgte samme vei. Han hektet tidlig og måtte se at håpet om verdenscuppoeng forsvant etter noen få porter.

Hele 27 løpere forsvant ut av løypa i første omgang.

Ted Ligety og Marcel Hirscher fikk også store problemer i den krevende slalåmløypa. De kjempet seg ned, men var henholdsvis tredje sist og sist av de 41 som fullførte første omgang.

(NTB)