- Det ble masse øl og så gjorde vi dumme ting

Skiskyttergutta angret og beklaget.

• Direktereferat i studio: Skiskytterne om drikkingen og pøbelstrekene

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Skiskytterne er blitt straffet og uthengt for fylleturen.

Kl. 10 i dag stilte Emil Hegle Svendsen (28), Tarjei Bø (25) og Johannes Thingnes Bø (20) opp i Holmenkollen for å forklare seg om opptrinnet i Slovania 8. mars.

Og for å beklage på det sterkeste.

- Vi var på en sosial utøverfest sammen med mange av konkurrentene og vennene våre. Så gikk det litt lengre enn vi hadde tenkt. Vi angrer på det, sier Tarjei Bø til Dagbladet.

- Vi var kanskje litt for godt humør, og derfor skjedde det noe dumt, sier Svendsen til Dagbladet.

Angrer veldig Gutta hevder at slike ville fester - de dyttet i seg alkohol, badet i en innsjø og gjorde hærverk på parkerte biler - ikke er dagligdags for dem.

- Vi tok noen øl med andre utøvere. Så ble det litt masse, så gjorde vi noen dumme ting. Vi angrer veldig på det, sier storebror Bø.

Lillebror Johannes Thingnes Bø samstemmer, men legger til at festen var i regi av arrangørene i Slovania.

- Det er kjekt å ta en øl med dem, men denne gangen tok vi en øl eller to for mye. Da gjorde vi noen dumme ting vi angrer på, sier Johannes til Dagbladet.

- Vi var ute sammen med andre utøvere og hadde det morsomt. Jeg vil ikke si at vi var overstadig beruset, men vi var i godt humør og i god stemning og det var derfor det skjedde, sier Svendsen.

100 000 tapt Fylleturen i slovenske Pokljuka i mars har allerede kostet 28-årige Svendsen, Tarjei Bø (25) og Thingnes Bø (20) en skriftlig advarsel.

I tillegg mister skiskyttertrioen bonus og stipend av betydelig størrelse. Overfor Dagbladet bekrefter han at summen er 100 000 kroner.

- Jeg synes det er riktig. De må statuere et eksempel. De må vise at det var feil, og vi var enige om at det var feil av oss, så det aksepterer vi, sier Bø til Dagbladet.

Også Hegle Svendsen snakker om pengetapet.

- Det er mye penger også for meg, sier Svendsen.

- Er det flaut å stå her?

- Det er jo ikke noe gøy. Man ønsker jo å framstå som en seriøs fyr.

Bø forklarer at de ikke var alene om å feste torsdagen i Slovenia, men bare nordmennene er fersket i hærverk.

- Det er sånne ideer en ofte for hvis en er ute og drikker alkohol. Vi ser i ettertid at det ikke var smart, sier Bø.

Morsom spøk Hegle Svendsen avviser ikke at han og de to andre tappet luft ut dekk, og forteller at veteranen Bjørndalen ikke var særlig fornøyd med ramponering av dekkene hans.

- Vi så på det som en morsom spøk der og da. I ettertid ser vi at det kanskje ikke var det. Vi ba om unnskyldning dagen etterpå. Han ble litt skuffet over oss, men aksepterte unnskyldningen, så vi var ferdig med saken der og da, sier Svendsen.

Johannes Thingnes Bø fikk også spørsmål om Bjørndalens reaksjon.

- Nei, hvordan Ole reagerte spiller ikke så stor rolle. Det spiller ikke så stor rolle hvem sine biler vi tappet luft ut av. Vi skulle aldri gjort det, vi skulle gått og lagt oss og ladet opp til nye løp, sier han.

Skiskyttergutta avviser kraftig at det finnes en ukultur på hos skiskytterne. Under OL fortalte Bjørndalen at torsdagsfestene var beryktede da han kom inn i toppen.
 
- Vi håper folk tilgir oss det lille feilgrepet. Vi er ikke perfekte noen av oss, sier Svendsen.

ANGRENDE SYNDERE: Emil Hegle Svendsen (t.h) , Johannes Bø og Tarjei Bø (t.v) kom med uforbeholdne unnskyldninger i Kollen i dag.

Foto: Christian R Christensen
ANGRENDE SYNDERE: Emil Hegle Svendsen (t.h) , Johannes Bø og Tarjei Bø (t.v) kom med uforbeholdne unnskyldninger i Kollen i dag. Foto: Christian R Christensen Vis mer