Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det ble noen dager med fyll for å avslutte sesongen der borte

Nå er Zuccarello klar for VM med Norge.

KLAR FOR VM:  Mats Zuccarello Aasen har ikke spilt for Norge siden 2010. I dag møtte det norske ishockeylandslaget pressen på Gardermoen før avreise til Ishockey-VM i Moskva.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
KLAR FOR VM: Mats Zuccarello Aasen har ikke spilt for Norge siden 2010. I dag møtte det norske ishockeylandslaget pressen på Gardermoen før avreise til Ishockey-VM i Moskva. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mats Zuccarello har ikke spilt VM for Norge siden 2010. Før avreise til Russland kriblet det litt ekstra i magen hos NHL-proffen.

Zuccarello får muligheten i mesterskapet fordi New York Rangers røk ut av sluttspillet i NHL. Det ble en liten dragkamp mellom ham og klubben om han skulle dra, men han følte seg hele tiden trygg på at det ble Russland-tur.

- De skjønte hele tiden at jeg hadde lyst. De vil jo ta vare på kroppen min, så man tenker litt begge veier. Vi vil jo forskjellige ting, men når det kom til stykket trodde jeg det skulle ordne seg. Jeg er forberedt på å spille fra dag én, sa Zuccarello da han møtte pressen på Gardermoen før avreise tirsdag.

Nervøs Det er seks år siden sist han representerte Norge i et verdensmesterskap.

- Jeg gleder meg veldig. Man er jo litt ekstra spent, og det føles som sitt første VM. Det kribler litt i magen og man er litt nervøs, men det er bare gøy, sa Zuccarello.

Siden sesongavslutningen i USA har det blitt lite istid for nordmannen.

- Jeg håper det blir noen treninger der borte, så skal jeg være klar, fortalte han.

På spørsmål om hva han hadde gjort siden sesongslutt, svarte han følgende:

- Jeg har gjort minst mulig. Det ble noen dager med fyll for å avslutte sesongen der borte. Så var det restitusjon for å kvitte seg med noen skavanker fra sesongen, sa Zucca - som ikke føler et stort press:

- Vi er ikke avhengig av enkeltspillere, så jeg må bare gjøre min rolle best mulig.

Siste tur som sjef Roy Johansen reiser på sin side til sitt siste mesterskap som landslagssjef.

- Jeg har ikke tenkt på at det er siste gang. Jeg kommer nok til å kjenne på det utover i VM, men foreløpig er det fokus på det sportslige, sa Johansen i avgangshallen.

Det er litt småskader i 24-mannstroppen, men han tror alle skal være på friske til VM-åpningskampen mot Danmark lørdag.

- Vi tar en oppsummering når vi kommer til Moskva. Håpet er at alle er - om ikke 100 prosent - tilnærmet 100 prosent til lørdag, sa Johansen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart