Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det ble rått parti mot to Garmin-ryttere

Skuffet Boasson Hagen så seieren glippe - til Thor Hushovd.

BARE NESTEN: Ryder Hesjedal hjalp Thor Hushovd mot slutten, og da ble det vanskelig for Edvald Boasson Hagen å klare noe annet enn andreplass. Ikke at det er noe å deppe voldsomt over.Foto: SCANPIX/AP/Peter Dejong
BARE NESTEN: Ryder Hesjedal hjalp Thor Hushovd mot slutten, og da ble det vanskelig for Edvald Boasson Hagen å klare noe annet enn andreplass. Ikke at det er noe å deppe voldsomt over.Foto: SCANPIX/AP/Peter Dejong Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Edvald Boasson Hagen bidro til en fantastisk norsk dag i Tour de France i ettermiddag, og leverte stort med en andreplass bak Thor Hushovd på den sekstende etappen.

Likevel er Team Sky-rytteren naturlig nok litt skuffet over at det ikke er han som sto øverst på pallen.

- Jeg skal ikke nekte for at jeg gjerne skulle vært på toppen i dag, men det er bra kjørt av Thor. Det er sterkt gjort, men de bør også vinne når Garmin har to mann og Thor sitter på hjul hele veien, sier Boasson Hagen til TV 2.

For Edvald havnet sammen med to Garmin-Cervelo-ryttere de siste kilometrene, og måtte trekke på Thor Hushovd mens Ryder Hesjedal samarbeidet med lagkameraten.

Til slutt ble Hushovd for sterk da Boasson Hagen ikke kom seg opp på sida.

- Det var tøft å komme i brudd, men vi klarte å opparbeide en bra luke. Jeg følte meg ganske bra, men det ble litt rått parti med to Garmin-ryttere mot slutten, sier han.

- I ettertid skulle jeg kanskje startet spurten litt tidligere, men det er vanskelig når de er to mann, og en sitter på hjul opp hele bakken, sier Boasson Hagen.

Moro synes han selvfølgelig likevel det er at to nordmenn dominerer såpass.

- Det er rått av Norge å klare det, og det er morsomt at det er så mye nordmenn rundt løypa her også, sier Edvald Boasson Hagen.