GIR GASS: Joshua King gleder seg til de to kommende landskampene mot San Marino og Nord-Irland. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
GIR GASS: Joshua King gleder seg til de to kommende landskampene mot San Marino og Nord-Irland. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

San Marino - Norge

- Det ble rotete på slutten med Høgmo. De som var der vet hva som skjedde

King er klar på at Norge har hatt framganger under Lars Lagerbäck. Men fortsatt er ikke laget der det skal være, innrømmer han.

San Marino – Norge, torsdag klokka 20.45

SAN MARINO (Dagbladet): Joshua King (25) sier han har glemt 6-0-tapet for Tyskland i VM-kvalifiseringen. Nå er han innstilt på å avslutte kvalifiseringen med to seire over San Marino (torsdag) og Nord-Irland (søndag).

Bournemouth-spissen er sulten på gode opplevelser på banen. I Premier League har det blitt én scoring denne sesongen for laget som ligger nest sist. Når vi kommer inn på temaet på spillerhotellet i San Marino, er svaret:

- Jeg er på landslagssamling. Jeg trenger ikke å snakke om klubblaget.

- Er det du eller klubben som har bestemt dette?

- Ingen kommentar.

Over styr

Om landslaget snakker han gjerne. King mener Lars Lagerbäck har tatt gode grep etter han kom inn i vinter. På slutten av tida med Per-Mathias Høgmo skal det ha gått en smule over styr.

King sier:

- Jeg ser framganger med Lars. Jeg ser framganger sammenliknet med hvordan det var på slutten med Per-Mathias. Med all respekt for ham: Jeg har ikke noe imot Per, og jeg synes han gjorde en god jobb i starten. Men jeg synes det ble litt rotete på slutten. Lars har tatt tak, selv om vi ikke er helt der vi skal være ennå.

PÅ TRENING: Norge trener i San Marino denne uka. Torsdag venter San Marino i VM-kvalifiseringen. Her er Joshua King (foran) sammen med Jo Inge Berget og Martin Linnes. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
PÅ TRENING: Norge trener i San Marino denne uka. Torsdag venter San Marino i VM-kvalifiseringen. Her er Joshua King (foran) sammen med Jo Inge Berget og Martin Linnes. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Høgmo var ferdig som trener etter 2-1-tapet for Tsjekkia i november i fjor. Tapet toppet seg etter en elendig periode, der Norge holdt på å gå på en brøler hjemme mot San Marino. Helt fram til det 77. minutt sto det 1–1. Kampen endte 4-1.

- Hva mener du var rotete under Høgmo?

- Det tror jeg de som var i spillergruppa vet. Det var litt ute i media med forskjellige folk, uten at jeg skal nevne navn. Men de som var i gruppa den siste tida vet hva som skjedde. Jeg trenger ikke å dele noen ting. Vi vinner sammen. Og vi taper sammen.

«Ræva»

Går vi tilbake i arkivene, var King selv i vinden i fjor høst. Blant annet mislikte han kritikk fra Ole Selnæs etter 1-0-tapet for Aserbajdsjan. Selnæs mente det var «ræva» at de norske angrepsspillerne ikke klarte å sette ballen i mål.

King tok det personlig. Og svarte:

- Jeg står ikke og peker på spillere. Jeg er mer voksen enn det.

Av uttalelsene er det lett å tolke at laget var preget av indre spenninger. Under Høgmo-regimet var det også mange som reagerte på hvordan han kunne bruke Markus Henriksen som spiss i playoffen mot Ungarn.

Sender SMS

King forteller at han fortsatt har litt kontakt med Høgmo.

GIKK TOM: Per-Mathias Høgmo. Foto: Nina Hansen
GIKK TOM: Per-Mathias Høgmo. Foto: Nina Hansen Vis mer

- Han sender av og til SMS etter kamper og gratulerer meg hvis jeg har scoret. Det er en hyggelig gest. Han har gått videre. Og jeg har gått videre. Jeg har respekt for ham som person. Jeg ble skuffet da han ikke tok meg ut til playoffen mot Ungarn (høsten 2015). Men det må jeg få lov til.

Hadde Norge gått til EM-sluttspillet i Frankrike i 2016, ville Høgmos ettermæle vært positivt. Nå blir epoken stående som en fiasko.

Norge er sjanseløs på VM-sluttspillet i Russland neste sommer. Tyskland og Nord-Irland slåss om å bli gruppevinner. Toeren får sjansen til playoff.

Kampene mot San Marino og Nord-Irland handler om norsk ære.

- San Marino har jo ikke den beste statistikken. Kampen mot Nord-Irland blir en fin test på hvor vi ligger og hvor langt vi har kommet med Lars, påpeker King.