- Det ble spennende på slutten

Lettet Vaagan Moen etter avansement.

(Dagbladet.no): Rennes - Dinamo Zagreb 1-1.

Det virket nesten utrolig på forhånd, men i en spennende andreomgang så det lenge ut til at Dinamo Zagreb faktisk skulle ordne tomålsseieren som ville sikret avansement, og UEFA cup-exit for Brann.

Men Stéphane Mbias volley like før slutt fikk pulsen ned i Bergen, og nå venter 16-delsfinale på Mons Ivar Mjeldes gutter.

Lettet Vaagan Moen

- Dette var moro, det ble spennende på slutten der, sier en lettet Petter Vaagan Moen til Dagbladet.no rett etter kampslutt.

Han har nettopp fått med seg de dramatiske sluttminuttene på TV, og som alle andre i Bergen ante han uråd når Rennes\'  straffe ble reddet fem minutter før full tid.

- Det hadde vært typisk om det skulle avgjort, ja. Men nå er det bare å senke skuldrene, for dette blir en bra erfaring uansett, sier Vaagan Moen.

Han har ikke rukket å se seg ut noen ønskemotstander ennå, men mener målet uansett må være å gå videre.

REDDET BRANN: Stephané Mbia feide all tvil av banen med sin utlikning like før full tid. Brann er klare for sluttspillet i UEFA-cupen. Foto: REUTERS/SCANPIX
REDDET BRANN: Stephané Mbia feide all tvil av banen med sin utlikning like før full tid. Brann er klare for sluttspillet i UEFA-cupen. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

- Vi har ingenting å tape, det er jo bare store lag igjen blant gruppevinnerne. Men vi tar jo gjerne en av lagene som er svakest på papiret, sier han.

Stille i førsteomgang

Den glatte og harde gressmatta på Route de Lorient gjorde det vanskelig for spillerne, som til tider så ut som Bambier på fransk is.

Første omgang var et eneste stort gjesp, og ingenting tydet på at noen av lagene var i stand til å vinne denne kampen med det nødvendige antall mål.

Brann levde farlig

Men andre omgang ble åpnet med noen minutters avbrudd da Zagreb-fansen pepret banen med bengalske lys, og fortsatte med dårlige nyheter for Brann.

Ti minutter ut i omgangen kom Mario Mandzukic seg ned på kortlinja, og slo 45 grader ut til Ognjen Vukojevic. Han dunket ballen i hjørnet, og tente håpet for Dinamo Zagreb.

Rennes våknet etter utlikningen, og skapte flere sjanser.

- Det ble spennende på slutten

Men da Bruno Cheyrou misset straffe drøye fem minutter før slutt, var det nok flere i Bergen som så for seg nervepirrende sluttminutter med Zagreb-press.

Reddet av Mbia

Heldigvis for Brann hadde Rennes en spurt på lur. Olivier Thomert fant Stéphane Mbia med en crosser for venstre, og Mbia dunket ballen i krysset på hel volley.

Rennes var faktisk nærmere vinnermålet mot slutten, men det endte med 1-1 og Brann-utpust.

Dermed går Brann videre til 16-delsfinalene i UEFA-cupen, der også Rosenborg gjør sin inntreden.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.

GLEDER SEG: Petter Vaagan Moen, her mot Basel tidligere i høst, ser fram til sluttspillet i UEFA-cupen.