Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det ble taco, TV og en pose potetgull

Slik ladet Kvisvik opp til siste serierunde. Se hva lokalavisene skriver!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Molde har rykket ned, Rosenborg har vunnet gull og Brann har tatt sølv. Spenningen er likevel stor foran siste serierunde i Tippeligaen i kveld.

Viking, HamKam, Sandefjord, Odd Grenland og Tromsø risikerer alle å havne på den siste direkte nedrykksplassen. Lillestrøm og Vålerenga gjør opp om 3. plassen.

Dette skriver lokalavisene i forkant av kveldens dramatikk:

Molde - Sandefjord

Den verste skuffelsen har lagt seg i Molde etter  nedrykk og ydmykende 0-8 mot Stabæk sist. Selv om laget ikke har noe å spille for selv, føler Daniel Berg Hestad at de har et ansvar overfor andre bunnlag som slåss mot nedrykk.

- Dessuten kan vi jo unngå å bli sist på tabellen. Det er også noe å kjempe for, sier han til Romsdals Budstikke, og legger til at han verken er blitt utskjelt eller latterliggjort den siste uka.

Trener Arild Stavrum kan miste jobben etter sesongen, men er opptatt av å ta vare på Moldes gode navn og rykte.

- Vi skal bygge opp selvrespekten og gjenvinne andres respekt, sier han.

AVSLAPPET: Raymond Kvisvik glemmer ikke å ha det gøy når han spiller fotball. Som oppladning til kveldens serieavslutning mot Rosenborg har Kvisvik trykket i seg taco og en pose potetgull. Foto: Torbjørn Grønning
AVSLAPPET: Raymond Kvisvik glemmer ikke å ha det gøy når han spiller fotball. Som oppladning til kveldens serieavslutning mot Rosenborg har Kvisvik trykket i seg taco og en pose potetgull. Foto: Torbjørn Grønning Vis mer

Sandefjord har vært i Danmark den siste uka for å få optimale treningsforhold, og trener Tor Thodesen har hvilepuls foran skjebnekampen.

- Jeg tygger definitivt ikke valium, men det er klart vi har et skarpt fokus på arbeidsoppgaver. Kampforberedelsene er gjennomført i samme spor som tidligere, og oppholdet i Danmark har opplagt gitt oss en gevinst. Hele troppen er klar for å hente ut sitt maksimale i Molde, sier han til Sandefjords Blad.

Lillestrøm - Lyn

Etter en svak høstsesong har Lillestrøm gitt slipp på en tilsynelatende sikker europcupplass. Foran siste serierunde er det erkerival Vålerenga som sitter i førersetet i kampen om 3. plassen.

- Spill i Europa er viktig for enhver klubb. En plass i UEFA-cupen kan bringe LSK videre som klubb. Derfor er det veldig viktig at vi blir nummer tre i kveld, sier Rösler til Romerikes Blad, men understreker samtidig at en bronsemedalje ikke betyr noe for ham personlig.

Lyn har fint lite å spille for mot Lillestrøm. Laget ligger på 6. plass, kan i beste fall bli nummer 5 og i verste fall nummer 7. Det gjenspeiles også i avisspaltene - hvor Lyn forbigås i stillhet.

Viking - Brann

Knapt noen hadde forutsett at Stavanger stolthet Viking skulle ligge på nedrykksplass foran siste serierunde. Siddisene har gode fasiliteter, økonomiske muskler - men tydeligvis ikke gode nok spillere. I Stavanger Aftenblad har man nærmest tatt sorgene på forskudd, og utroper Viking til et skrekkeksempel.

image: - Det ble taco, TV og en pose potetgull

«I år vil klubben omsette for mer enn 100 millioner kroner, budsjettet var på 83. Et tall som ifølge historien nærmest har garantert medalje.»...«Rosenborg, Brann, Vålerenga, Lillestrøm og Viking er de fem klubbene som har høyest omsetning. Fire av dem ligger på de fire øverste plassene.», påpeker avisa.

- Det er liten tvil om at vi ikke har klart å forvalte ressursene våre på en god måte, må sportsdirektør Egil Østenstad erkjenne.

Det har heller ikke Brann klart, hevder en del, men sølvet er i hvert fall sikret. I kveld mangler bergenserne kaptein Martin Andresen, Erlend Hanstveit og Charlie Miller.

- Vi spiller for stoltheten, og vil ikke dumme oss ut. Dessuten vil vi ikke ha flere innslupne mål. Vi gleder oss, sier Mons Ivar Mjelde til Bergens Tidende.

Vålerenga - Tromsø

Med seier mot Tromsø skal Lillestrøm score fryktelig mange mål mot Lyn for å rappe 3. plassen fra Vålerenga. Etter en litt trøblete sesong har Oslo-laget hatt fantastisk flyt etter at Petter Myhre ble hovedtrener, og Myhre forventer fest på Ullevaal i kveld.

- Vi håper å krone en litt vanskelig sesong med medalje, og ønsker å ha fest foran vårt eget hjemmepublikum. Vi har lagt skuffelsen over å ikke kunne kjempe om gull bak oss, og mobilisert i høst og vist hva som bor i laget. Det tenker vi å gjøre helt ut, sier Myhre til klubbens hjemmeside.

Nordlys har sett nærmere på Ole Martin Årsts enorme betydning for Tromsø-laget. Ifølge avisas tall har Årst spilt 89 av 91 seriekamper etter hjemkomsten fra Belgia i 2003, bare blitt byttet ut én gang, spilt 54 seriekamper på rad, kun stått over på grunn av gule kort og barnefødsel og scoret 42 seriemål.

- Imponerende tall. Dette er voldsomt, sier Steinar Nilsen.

Han ser nok en gang ut til å redde TIL fra det som for et par måneder siden så ut som et sikkert nedrykk. Med poeng i dag skal det svært mye til for at ikke Nord-Norge har et lag i Tippeligaen også i 2007.

Start - Odd Grenland

Start har enorme skadeproblemer foran serieavslutningen. Stig Inge Bjørnebye får en stor utfordring etter at både

Bård Borgersen, Kristoffer Paulsen, Sebastian Schindzielorz, Jon Midtun Lie, Geir Ludvig Fevang, David Hanssen, Tom Berhus, Jesper Mathisen og Johannes Tor Hardarson er uaktuelle med skader. Fredrik Strømstad, Atle Roar Håland og Lars Martin Engedal er i tillegg usikre.

Odd kjempet om Royal League for ikke lenge siden, men risikerer å rykke ned dersom alle resultatene skulle gå mot dem i kveld.

- Nå ligger vi i en utsatt posisjon med en svært viktig jobb foran oss. Jeg har sagt at det har vært godt trøkk på treningene lenge nå. Det har det til de grader også vært denne uka. Vi må greie minst ett poeng, og vi tror vi skal klare det, sier midtbanesjef Tommy Svindal Larsen til Telemarksavisa.

HamKam - Stabæk

Frode Grodås har uttalt at laget hans er for godt til å rykke ned. I kveld kan han bli nødt til å spise i seg de ordene. Kaptein Jan Michaelsen føler seg sikker på at HamKam-gutta går på banen med en helt annen innstilling enn Stabæk.

- Jeg er overbevist om at den viljen og kraften vi kommer til å legge ned her på søndag, kommer til å være langt større enn Stabæks. De kommer til å få det veldig tøft mot oss, sier han til Hamar Arbeiderblad, men advarer samtidig mot overtenning.

I Bærum er man ikke helt uventet mest opptatt av toppscorerduellen mellom Daniel Nannskog og Veigar Pall Gunnarsson. Selv er Nannskog blitt møkklei hele temaet.

- Jeg synes det er blitt alt for mye mas om dette her nå, sier han til Budstikka.

Nannskog leder uansett med 18 mål, Pall Gunnarsson har 17 og Steffen Iversen 16.

Fredrikstad - Rosenborg

Fredrikstad er sikret minst kvalikplass, og spiller med temmelig lave skuldre mot Rosenborg i kveld. Ikke minst gjelder det Raymond Kvisvik - som slett ikke har kost seg med salat i forkant av matchen.

Lørdagskvelden artet seg slik for venstrekanten:

- Det ble taco, «Deal or no deal» på TV og en pose potetgull, sier han til Fredrikstad Blad.

I går følte han seg i praktslag på den aller siste treningen på gamle Fredrikstad Stadion.

- Under joggingen tok jeg nesten de andre igjen med en runde, så det lover godt.

I Rosenborg har man feiret seriegullet grundig den siste uka, og i tidligere sesonger hvor trønderne har avgjort serien før siste serierunde, har de tradisjonelt avgitt en del poeng i de siste kampene.

Så laidback og tilfreds er trønderne at de faktisk uttrykker en viss tristhet over erkerival Moldes nedrykk.

- Jeg synes det er beklagelig at Molde rykker ned. Det er alltid en stor ramme rundt kampene mellom Rosenborg og Molde, både her i Trondheim og i Molde. Det er to entuasiastiske publikum, og de lever i et hatforhold som er like mye et kjærlighetsforhold, sier Roar Strand til Adressa.

<B>FOR GODE FOR NEDRYKK?:</B> Det mener Frode Grodås. I kveld kan han bli nødt til å spise i seg ordene.
<B>MØTER MOLDE:</B> Sandefjord har ladet opp til skjebnekampen mot Molde på dansk gress denne uka. Med poeng i dag kan Sandefjord etter alt å dømme juble for ny Tippeliga-kontrakt.
<B>MÅ VINNE:</B> Tom Nordlie og Viking er helt nødt til å slå Brann for å redde plassen i Tippeligaen. Selv tre poeng kan vise seg å være for lite.
<B>KAN RYKKE NED:</B> Odd Grenland har satt seg selv i en svært utsatt posisjon. Med tap mot Start i dag kan Tommy Svindal Larsen og Odd rykke ned til 1. divisjon.
<B>VIKTIG:</B> Ole Martin Årst har spilt så godt som hver eneste Tippeliga-kamp for Tromsø siden han kom hjem fra Belgia i 2003, og i snitt scoret i nesten annenhver kamp. I kveld skal han og resten av Gutan sikre kontrakten mot Vålerenga.