- Det ble vel mer en lett forkjølelse

Høgli mente Nani og Quaresma var som pest og kolera. Det var før kampen.

STOR KVELD: Mange spådde at Espen Ruud og Tom Høgli ville få en tøff dag på jobben, men de to backene stoppet Nani og Ricardo Quaresma effektivt.Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
STOR KVELD: Mange spådde at Espen Ruud og Tom Høgli ville få en tøff dag på jobben, men de to backene stoppet Nani og Ricardo Quaresma effektivt.Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

||| ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Norge - Portugal 1-0.

Da Tom Høgli ble forelagt alternativene Nani og Ricardo Quaresma før kampen, mente han det var som å velge mellom pest eller kolera.

Etter kampen, der han fikk prøvd seg mot begge, senker han sykdomsmetaforen noe.

- Nei, det var vel en lett forkjølelse det der, ikke noe mer enn det, sier Høgli til Dagbladet med et glis.

- Nei, de er jo gode spillere begge to, jeg syntes Nani var best. Han var litt mer livlig, utfordret oftere, mens Quaresma trådde mye på ballen og slo støttepasninger. Men det gikk greit etter forholdene, sier backen.

Tøff mental prøve Nani startet på høyrekanten mot Riise-erstatter Espen Ruud, men byttet side med Quaresma, som de har for vane å gjøre, etter en halvtime.

Heldigvis for Norge klarte Ruud og Høgli seg strålende mot begge de portugisiske teknikerne.

- Det er like mye en mental prøve, for du må hele tida være på tå hev. Hvis ikke så smeller det. Nani er nok den beste spilleren jeg har møtt, sier Tom Høgli til Dagbladet.

- Du møter ikke sånne spillere i Tippeligaen?

- Nei, jeg håper i hvert fall ikke det. Nå skal jeg møte Huseklepp til helga da, så det er jo ikke langt unna, fleiper Høgli.

Skryt fra sjefene Landslagssjef Egil Drillo Olsen og kaptein Brede Hangeland skrøt begge voldsomt av de to sidebackene etter innsatsen i går kveld.

- Det er kjekt at to trauste karer kan stoppe to verdensstjerner, sier Hangeland til Dagbladet med et smil.

Tom Høgli mener Norge skal være fornøyde med at Portugal ikke klarte å skape mange sjanser ved hjelp av to av sine største angrepsvåpen.

- Deres styrke er å komme rundt på kantene og legge inn, og det synes jeg vi klarte å stoppe sånn høvelig greit, sier Høgli til Dagbladet.

Alle vet hva som skal til Morten Gamst Pedersen er imponert over den økende bredden i Norges tropp.

- Vi viser styrke alle som er med på landslaget nå. Vi har vært samme gjengen hele veien, og de som kommer inn vet hva jobben er, og det er viktig, sier Gamsten.

- Vi forsvarer oss veldig bra og jobber knallhardt for hverandre. Og det viser styrke at de ikke klarer å skaffe sjanser mer enn de har. Vi klarer å komme med hundre prosent når vi virkelig får sjansen, og det er det defensive som legger grunnlaget for det, sier Gamst Pedersen til Dagbladet.