- Det blir 500-600 fyllesyke nordmenn på tribunen

Men selv måtte Bøkko droppe gullfeiringen.

ENDELIG NUMMER ÉN: Håvard Bøkko håper han slipper å bli kalt den evige toer etter gullet på gårsdagens 1500 meter. Foto: EPA/FRISO GENTSCH
ENDELIG NUMMER ÉN: Håvard Bøkko håper han slipper å bli kalt den evige toer etter gullet på gårsdagens 1500 meter. Foto: EPA/FRISO GENTSCHVis mer

Håvard Bøkko sørget for norsk gulljubel på skøyteisen for første gang på seks år. Men noen stor feiring ble det ikke for den ferske verdensmesteren.

En råsterk avslutning sikret Bøkko karrierens første gull da han vant 1500-meteren i VM enkeltdistanser Inzell torsdag.

Det var det første norske gullet i et internasjonalt seniormesterskap siden Rune Stordal (1500 m) og Even Wetten (1000 m) ble verdensmestere på samme sted (utendørs) i 2005.

Men tro ikke at hallingen hviler på laurbærene av den grunn. Allerede fredag skal gullgutten i aksjon igjen. Da står 5000 meter på VM-programmet.

- Det gjelder å nullstille i løpet av kvelden. Det er nytt løp i morgen (fredag), sa Bøkko etter gulløpet.

Mange nordmenn Mens 24-åringen tok en rolig kveld, fortsatt festen for norske skøytesupportere. Flere hundre nordmenn har tatt turen til Inzell for å følge Bøkko og co.

- Det kommer nok til å være 5-600 fyllesyke nordmenn på tribunen fredag, gliste Bøkko.

For to år siden tok Hol-løperen sølv bak Sven Kramer på 5000 meter i VM. Kramer har tatt et hvileår, men nederlenderens fravær betyr ikke at det er enkelt å ta medalje nå.

Varierende på 5000 meter
Bøkko har levert varierende resultater på distansen denne sesongen. Dette er resultatrekken hans fra 5000-meterløpene i verdenscupen i vinter: 8-3-3-6.

I verdenscupfinalen i Heerenveen for en uke siden ble han fragått av gullfavoritt Bob de Jong fra Nederland og endte på sjetteplass.

- På 5000-meteren i Heerenveen ble jeg aldri sliten, men jeg klarte likevel ikke å gå fortere. Hodet mitt var nok mer i Inzell. Bob viste form, sa Bøkko.

Øystein Grødum og Henrik Christiansen stiller også på fredagens 5000 meter.

(NTB)