- Det blir bare staking i framtida

Langløpskongen Petter Eliassen spår.

HER ER FRAMTIDA: Langløpskongen Petter Eliassen, her på vei mot mål i Birken, tror det bare blir staking på de beste i Ski Classics i årene som kommer.Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
HER ER FRAMTIDA: Langløpskongen Petter Eliassen, her på vei mot mål i Birken, tror det bare blir staking på de beste i Ski Classics i årene som kommer.Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Petter Eliassen ventet lenge på å få gjennombruddet sitt som skiløper, men etter mange nesten-år på det ordinære landslaget slo han gjennom med et brak i langløpssirkuset Ski Classics i fjor.

Under Thomas Alsgaards vinger i Team Leaseplan Go-laget vant han Vasaloppet, Birken, Årefjällsloppet og König Ludwig Lauf i fjor, samtidig som han ikke var dårligere enn nummer sju noen av de ni rennene som inngår i Ski Classics-cupen.

I år er han regjerende sammenlagtmester og den alle peker på som mannen å slå når det braker løs igjen med prolog og La Sgambeda i Livigno den første helgen i desember.

- Petter Eliassen er sterk, altså. Det han gjorde i fjor var imponerende, sier manageren til det konkurrerende norske langløpslaget Team United Bakeries, Henrik Kvissel, til Dagbladet.

Blir ikke dårligere i år For de av oss som satt og så på Birkebeinerløpet på tv klarer ikke helt å glemme måten Eliassen staket fra Martin Johnsrud Sundby i siste delen av løpet og vant på ny løyperekord.

Det er ikke noe som tyder på at han skal bli noe dårligere denne sesongen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer