- Det blir den perfekte russefeiringen

18 år, russ og Branns nye helt.

Aalesund - Brann 0-1

ÅLESUND (Dagbladet): Mot Start forrige helg fikk Andreas Vindheim overraskende nok sjansen som Branns høyreback i stedet for rutinerte Birkir Mar Sævarsson.

18-åringen leverte en god kamp og fikk fornyet tillit mot AaFK i går. Der var ikke unggutten mindre beskjeden enn at han storspilte, ble matchvinner og sikret Brann tre særdeles viktige poeng.

- Jeg ble overrasket da jeg fikk sjansen mot Start, og det har gått over all forventning i disse to kampene. Å bli matchvinner som en 18 år gammel høyreback i min andre tippeligakamp, er vanvittig stort, sier Vindheim til Dagbladet.

- Jeg fikk en perfekt pasning fra min gode kamerat Kasper Skaanes. Vi har spilt med hverandre siden vi var seks-sju år gamle, så det var utrolig gøy, fortsetter han.

Russefeiring på Brann Stadion Etter to bortekamper venter endelig hjemmedebuten på Brann Stadion mot Bodø/Glimt.

At hjemmedebuten finner sted 16. mai, gjør opptredenen ekstra spesiell for rødrussen.

- Det er tett med kamper i mai, så det blir ikke mye russefeiring på meg. Men jeg klager ikke. Jeg kunne ikke fått en bedre russefeiring enn det jeg nå opplever. Om jeg får debutere på Brann Stadion 16. mai, vil det bli den perfekte russefeiringen! sier den nye Brann-helten.

Å spille foran Brann-fansen, som han selv har vært en del av, er nemlig større enn noe annet for unge Vindheim.

- Jeg er oppvokst i Bergen, har vært Brann-supporter siden jeg var en liten drittunge og gått på hver kamp. Det har hele tiden vært en drøm å spille foran «Store stå», forteller 18-åringen.

Ble hyllet av treneren og lagkameratene Mot AaFK kom han på utallige raid langs høyrebacken og kunne faktisk scoret flere mål enn det ene han noterte seg for.

Nettkjenningen etter 37 minutter var imidlertid mer enn nok til å bli matchvinner - og mer enn nok til å bli hyllet etter kampen.

- Andreas var god mot Start og glimrende mot AaFK. Han er en kjempegod bidragsyter offensivt og en veldig allsidig spiller, skryter Brann-trener Rikard Norling.

Veteranen Hassan El Fakiri er enig med sin trener.

- Andreas har tatt nivået fra dag én. Han gjør en kjempeinnsats begge veier og er et angrepsvåpen i seg selv, der han stormer frem langs høyrekanten, mener El Fakiri, som selv har spilt mye på høyrebacken.

- Har du noen råd til Andreas?

- Slik som han spiller nå, trenger han ingen råd fra meg, sier El Fakiri med et lurt smil.

17 mål som høyreback I likhet med El Fakiri har Vindheim også bekledd andre posisjoner. Vindheim kom til Brann som midtbanespiller, men ble tidlig omskolert.

Som 15-åring scoret Vindheim utrolige 17 mål i løpet av en sesong som høyreback på Branns guttelag.

- Jeg elsker å bidra offensivt og har min styrke der. Da jeg ble omskolert til høyreback i Brann, var jeg litt skeptisk i starten. Men når jeg står her akkurat nå, angrer jeg ikke et sekund, sier Vindheim og gliser.

Han har spilt både for G18- og G19-landslaget, men har aldri blitt snakket om i samme grad som det eksempelvis Kasper Skaanes, Bård Finne, Kristoffer Barmen, Jonas Grønner, Fredrik Haugen, Håkon Lorentzen og Emil Hansson har blitt.

- Høyrebacker er ikke akkurat de som får mest medieoppmerksomhet. Det er ikke noe jeg har tenkt så mye over, men kanskje har det vært bra for meg å ikke ha hatt så høye forventninger, sier Vindheim.

GLAD:  - Jeg kunne ikke fått en bedre russefeiring enn den jeg nå opplever med Brann-drakta, sier Andreas Vindheim.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
GLAD: - Jeg kunne ikke fått en bedre russefeiring enn den jeg nå opplever med Brann-drakta, sier Andreas Vindheim. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer