Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Manchester United til Ullevaal stadion:

Det blir den største fotballkampen som noen gang er spilt i Norge

Hysteriet rundt Martin Ødegaard gjorde ruslekampen Vålerenga-Real Madrid til norgeshistoriens mest omsatte fotballkamp. Nå kommer en som er større.

TIL OSLO: Manchester United og Ole Gunnar Solskjær kommer til Oslo for å spille treningskamp mot KBK i sommer, ifølge Dagbladets opplysninger. Foto: NTB Scanpix
TIL OSLO: Manchester United og Ole Gunnar Solskjær kommer til Oslo for å spille treningskamp mot KBK i sommer, ifølge Dagbladets opplysninger. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

9. AUGUST 2015 var det fullt hus på Ullevaal stadion da Martin Ødegaard fikk en omgang for Real Madrid mot Vålerenga. Gjennomsnittlig billettpris var i nabolaget til ett tusen norske kroner.

Aldri har en fotballkamp i Norge omsatt for mer penger.

Vålerenga-Real Madrid (0–0) – på grunn av det nasjonale hysteriet rundt Martin Ødegaards sensasjonelle overgang til det spanske mesterlaget et halvt år i forveien – er i et økonomisk perspektiv den største fotballkampen spilt i Norge.

I DAG KAN Dagbladet avsløre at det kommer en som er større, alt avhengig av billettprisene. Når Norway Cup spilles mellom 28. juli og 3. august denne sommeren erfarer vi fra meget gode kilder at Ole Gunnar Solskjær og Manchester United kommer til Ullevaal stadion.

Arrangøren er forsiktig med å si noe som helst, etter det jeg forstår er planen å sitte på nyheten rundt det økonomiske gullegget til en gang i månedsskiftet april/mai.

MANCHESTER UNITED, LIVERPOOL, Barcelona og Real Madrid har alle vært på Ullevaal stadion, trukket pluss 20 000 tilskuere og omsatt for gode penger. Arsenals besøk på Viking Stadion tilbake i 2016 (0–8) var også en økonomisk suksess.

Så mye at Viking gjerne skulle gjort det igjen.

Så mye at sikkert også Arsenal kunne tenkt seg å gjøre det igjen, om det ikke var for kunstgresset som har erstattet det underlaget disse store klubbene krever å spille på.

MANCHESTER UNITED MED Ole Gunnar Solskjær som manager vil overgå alt. En ting er en Manchester United-kamp i Norge – Norges nest største fotballklubb etter Liverpool. Ole Gunnar Solskjær på toppen av det var fram til ganske nylig helt utenkelig.

I ET EVIGHETSPERSPEKTIV kan det være den eneste muligheten som byr seg. Hvem vet når Manchester United kommer tilbake? Hvem vet om den nyansatte manageren fortsatt vil være der når det skjer? Og når man vet at Manchester United er god butikk selv om prisen for å få dem til Oslo er høy - minst en million pund (11 mill. kroner etter dagens kurs) for å komme, spille og dra igjen - blir butikken ekstra god når det er 20LEGEND som skal lede laget ut på Ullevaal Stadion.

Mot Kristiansund BK.

MOLDE VAR SELVFØLGELIG også en aktuell motstander. Men det går ikke. Grunn: De er opptatt med Europa League-kvalifisering når kampen spilles. Hvilket betyr at det blir en midtukekamp – en kveld mellom mandag 29. juli og onsdag 31. juli.

Torsdag 25. juli spiller Manchester United mot Tottenham i Shanghai.

Søndag 3. august er AC Milan motstander på Millennium Stadium i Cardiff.

Dagbladet har vært i kontakt med arrangøren av kampen på Ullevaal stadion. De har ingen kommentar til saken.

Dagbladet skrev først at Vålerenga skulle møte Manchester United på Ullevaal. Den kampen ble aldri noe av. Ole Gunnar Solskjær skal ha sagt han ønsker å spille mot KBK. Da blir det sånn.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!