- Det blir en bra US Open

Tutta går for sin andre Major.

Suzann Pettersen var skuffet og bitter etter å ha rotet bort noe som så ut som en sikker seier i helgen. Men nå er hun på offensiven igjen.

Tutta legger ikke skjul på at hun er heltent før US Open-turneringen i golf for kvinner i Interlachen til helgen. Hun har store forhåpninger om nok et toppresultat, og nå skal hun stå distansen helt til mål.

Hun legger ikke skjul på at drømmen er å vinne sin andre Major-turnering - slik at hun endelig får fulgt opp triumfen fra LPGA-mesterskapet i fjor.

- Jo, jeg synes ikke det er noen grunn til å legge skjul på at jeg ser fram til US Open-turneringen denne uken, sier Suzann Pettersen.

- Jeg kommer til å fortsette i det samme sporet jeg har fulgt til nå. Det vil si at jeg snakker med treneren min, prøver å forbedre slagene mot greenen, og fortsette å banke på døren. Forhåpentlig vil det åpne seg til slutt, sier Tutta.

Mye bra


- Jeg spilte bra og slo mange fine slag i turneringen sist helg, men det virket som om jeg gikk litt tom mot slutten, sier den norske jenta som er tredjeranket i verden.

Før søndagens finalerunde ledet hun med tre slag, men det ble for dårlig spill mot slutten, og hun ble forbigått av koreanske Ji Eun-hee.

Det er ingen tvil om at Tutta har etablert seg blant de aller beste, og det er heller ingen tvil om at hun nyter stor respekt i det kvinnelige golfsirkuset.

I fjor vant hun fem storseirer på LPGA-touren. Det ga henne en solid annenplass på pengelisten, bak suverene Lorena Ochoa. Tutta spilte inn cirka 1,8 millioner dollar (snaue 10 millioner kroner).

- Det er ingen tvil om at det ville hjelpe meg veldig, dersom jeg kunne være litt mer stabil på greenene, for når jeg får til puttene, er jeg i stand til å vinne. Det hersker det ingen tvil om, sier Suzann Pettersen.


Gode minner
Hun har gode minner fra banen i Interlachen etter at hun debuterte på denne banen som 22-åringen i Solheim Cup i 2002.
FOKUSERT: Suzan Pettersen avsluttet litt skuffende etter en veldig god start i helga. Nå går hun for seier i US Open. Foto: AFP/SCANPIX
FOKUSERT: Suzan Pettersen avsluttet litt skuffende etter en veldig god start i helga. Nå går hun for seier i US Open. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer

Europa tapte den gangen, men Tutta storspilte. Hun lå fem slag bak amerikanske Michele Redman i singlekampen, men samlet seg og klarte uavgjort.

- Jo, den kampen husker jeg godt. Det er nesten så jeg kan gjenfortelle hvert slag. Banen i Interlachen er god for meg, så jeg er temmelig overbevist at det blir en bra US Open-turnering i år. Arrangørene er i stand til å skape tøffe forhold, mener Tutta.

Banen er den lengste som noensinne har arrangert US Open, og det er Cristie Kerr som er tittelforsvarer.

(NTB)

- Det blir en bra US Open