- Det blir en brutal vinter

Og Northug kan glemme å få Dyrhaug som hjelper i Tour de Ski.

GRUNDIG SLÅTT: Petter Northug var to minutter og 20 sekunder bak Niklas Dyrhaug på dagens testløp over 15 kilometer - riktignok med dårligere rulleski.  Foto: Ole Morten Melgård/Dagbladet
GRUNDIG SLÅTT: Petter Northug var to minutter og 20 sekunder bak Niklas Dyrhaug på dagens testløp over 15 kilometer - riktignok med dårligere rulleski. Foto: Ole Morten Melgård/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MERÅKER (Dagbladet): To minutter og 20 sekunder skilte Petter Northug (26) og Niklas Dyrhaug (25) i dagens 15 kilometer lange rulleskitestrenn i fristil. Og det i favør fjorårets gjennombruddsmann.

- Det er som det har vært i hele sommer. Det er der jeg er, og det er der han er. Han er et dyr, sier Northug på pressekonferansen etterpå.

Dyrhaug kalles da også «Dyret». Men dagens vinner er såpass ærlig at han innrømmer at han hadde en fordel av å ha raskere hjul på skiene enn konkurrentene. Det bekreftet en test etterpå, da han og Northug sammenlignet skiene - selv om Northug hevder det motsatte.

- Man skal ikke tro på alt Petter sier, fastslår Dyrhaug.

Vil gå for egne sjanser Mer interessant enn styrkeforholdet de to imellom i et testrenn i september, er hvordan det vil være når snøen legger seg, Tour de Ski-vinneren skal kåres og VM-medaljene deles ut.

Northug er ikke i tvil om at Dyrhaug vil fortsette framgangen fra forrige sesong, som han avsluttet med en tredjeplass i verdenscupfinalen i Falun.

Så krever da også Dyrhaug en annen status. Sist vinter var han Petter Northugs viktigste hjelper i Tour de Ski. Det blir han neppe i år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer