Manchester United - Newcastle 16:00

- Det blir en fest

Optimismen er stor før Cristiano Ronaldos (36) tilbakekomst. Likevel er det store spørsmålet om han spiller fra start.

KLAR: Cristiano Ronaldo får spilletid i lørdagens oppgjør mot Newcastle. Foto: Martin Rickett/Pa photos
KLAR: Cristiano Ronaldo får spilletid i lørdagens oppgjør mot Newcastle. Foto: Martin Rickett/Pa photos Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ole Gunnar Solskjær (48) har bekreftet at Cristiano Ronaldo får spilletid mot Newcastle i lørdagens Premier League-oppgjør.

- Han har hatt en bra «preseason» i Juventus, en fin uke med landslaget og en god uke med oss. Han vil definitivt komme på banen (mot Newcastle), sa Solskjær på en pressekonferanse fredag.

Med Ronaldos «comeback» på Old Trafford har oppgjøret mot Newcastle alle ingredienser til å bli en stor affære.

- Tror han starter

Dag Langerød, redaktør for United.no, sier det er mye følelser i spill før lørdagens dyst.

- Alt er helt fantastisk. Jeg er 48 år og føler jeg har opplevd en del i livet, men det er ikke mange ganger jeg blir tårevåt grunnet fotball. Jeg har sett de følelsene overgangene gir de andre supporterne og jeg blir veldig gira selv. Nå er jeg ekstrem misunnelig på alle jeg kjenner som skal se kampen på stadion i morgen.

Langerød er usikker på om Solskjær gir portugiseren muligheten fra start.

- Jeg skulle ønske jeg hadde svaret. Jeg tror han starter og det er litt overraskende om han blir benket. Hvis Ronaldo starter kan han fort score 2-3 mål og få den drømmestarten alle håper på.

RONALDO: Cristiano Ronaldo snakket om Ole Gunnar Solskjær i sitt første intervju med Manchester United. Video: @manchesterunited Vis mer

- Alt lukter fest. Det blir en fest mot Newcastle på Old Trafford. Vi slo de to ganger forrige sesong uten Ronaldo og de er et lag vi skal slå igjen. Alle er i ekstase i forkant av kampen, men det må leveres på banen også, mener Langerød.

- En ledende stjerne

Cristiano Ronaldo var ikke overraskende det store emnet på fredagens pressekonferanse.

- Han har vært god. Vi har fulgt karrieren hans siden han dro hefra, og alle er veldig glade for å ha ham tilbake. Han kan snakke for seg selv, men det virker som han er glad for å være tilbake også. Stemningen har vært veldig bra, han har fungert bra og vi gleder oss til lørdag, sa Solskjær på pressekonferansen.

36 åringen er ikke den samme spilleren som da han forlot Old Trafford for tolv år siden.

- Han har utviklet seg til en av de mest kliniske avslutterne jeg har sett. Jeg så selvfølgelig en del av det da han var her, men det han har utviklet disse åra i Madrid imponerer oss alle. Ronaldo er en ledende stjerne og alle kommer til å se opp til ham. Han kommer til å bli en leder i garderoben.

OVERGANG: Cristiano Ronaldo har signert for Manchester United, tolv år etter at han forlot klubben. Vis mer

United-redaktøren har også store forventninger.

- Jeg forventer 20 ligamål. Han har scoret over 20 mål i ligaen tolv sesonger på rad. Vi skal bare to måneder tilbake så var han delt toppscorer i EM og for fire måneder siden var han toppscorer i Serie A, fem mål foran Lukaku, sier Langerød.

Det er fortsatt usikkert om Bruno Fernandes beholder dødballansvaret, men Ronaldo har nok fort noe å si om United får straffespark på lørdag.

- Han er en trussel direkte fra faste situasjoner selv, men også i enden av disse, sa Solskjær på spørsmål om Ronaldo kommer inn og blir førstevalg på dødballer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer